Anakart RAM slotu zorlamayla kırılır mı?

Cada Kerem

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bugün bilgisayarım bir anda güç kesti. PSU'dan şüphelenirken bazı şeyleri söküp açmayı denemek istedim. RAM'lerden birini sökerken çıtayı açtım, kolay cıkmad. Biraz kanırttım, takarken de aynı şekilde biraz zorlandım ama doğru taktığımdan kesinlikle eminim. Slot zarar görmüş müdür sizce kolay kolay?

Bence kolay kolay zarar görmez. Zorlarsan sağ veyahut sola yatırıp çapraza kırılır. Ancak RAM'i tanıyorsa, bir daha elleme.

PSU'yu daha değiştirmediğim için henüz bilmiyorum ama slotta iki RAM'de hizzalı bir şekilde duruyor benim anakartımın sadece 1 çitası açılıyor RAM takarken diğer taraf açılmadığı için zorlandım.

PSU'yu daha değiştirmediğim için henüz bilmiyorum ama slotta iki RAM'de hizzalı bir şekilde duruyor benim anakartımın sadece 1 çitası açılıyor RAM takarken diğer taraf açılmadığı için zorlandım.
1 ram arızalı ise pc sorun verir zaten. Açılırsa korkma

diğer taraf açılmadığı için zorlandım.

Bu tür anakartlarda ilk olarak belleği açılmayan tarafa oturtacaksınız, daha sonra diğer tarafa yani mandalın açık olduğu yere oturttuktan sonra hafif bir şekilde sağa sola kaydırmadan bastıracaksınız. Zorlandıysanız bir şeyleri yanlış yapmışsınız demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı