Çözüldü Anakart SSD okumuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FatihEKm

Yoctopat
Katılım
10 Aralık 2023
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Anakartımda 2 adet M.2 SSD girişim bulunuyor fakat depolama problemi çektiğim için bir adet daha SSD aldım Ugreen SSD aparatıyla beraber aldım ama bilgisayarım üçüncü SSD'yi okumuyor 2 adetle sınırlandırmış olabilirler mi?
 
Çözüm
Tabii ASUS TUF Gaming B450 Plus II Anakartım, evet bende öyle düşünüyordum acaba o ayarı kapatma gibi bir şey var mı?
Bunun bir ayar olduğunu sanmıyorum, üretimle alakalı bir şey. Dediğim gibi aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere anakartınızın alt kısmında bulunan M.2_2 slotu dolu olduğu için PCIE x16_2 yuvası devre dışı kalıyor. Bu nedenle dönüştürücü çalışmıyor. Bu da demek oluyor ki M2_2 yuvası ve PCİ-e X16_2 yuvaları aynı hattı kullanıyor ve biri doluyken diğerini devre dışı bırakıyor.
B450 PLUS 2.png
Anakartınızın BIOS sürümü güncel mi?

Hocam Her şeyi denedim fakat olmadı BIOS sürümüm de güncel

Sol alttaki Windows logosuna sağ tıklayıp "disk yönetimi" kısmına basın. Orada SSD'yi göreceksiniz. Disk 2 olması lazım. O kısma sağ tıklayıp "diski başlat" deyin. Sonrasında depolama kısmına sağ tıklayıp "yeni birim" kısmına tıklayın ve hiçbir şeyi değiştirmeden devam edin.

Evet onları da denedim ama disk yönetiminde ve BIOS da gözükmüyor hiçbir şekilde.
 
Merhaba,

Anakart marka ve modeli nedir? Bazı anakartlarda M.2 yuvası dolu olması durumunda PCİ-e yuvalarının bazıları devre dışı kalabilir. Genelde anakart üreticisi bunu belirtiyor. Model bilgisi verirseniz bakılabilir.
 
Merhaba,

Anakart marka ve modeli nedir? Bazı anakartlarda M.2 yuvası dolu olması durumunda PCI-e yuvalarının bazıları devre dışı kalabilir. Genelde anakart üreticisi bunu belirtiyor. Model bilgisi verirseniz bakılabilir.

Tabii ASUS TUF Gaming B450 Plus II Anakartım, evet bende öyle düşünüyordum acaba o ayarı kapatma gibi bir şey var mı?
 
Aparatı doğru taktığınızdan emin olun. Sarı pinler gözükmemeli.

3'ten fazla çıkarıp taktım ve ssdilerimi yer değiştirdim ona rağmen okumuyor. BIOS da PCI-e ayarı var onu X4 yaptığımda diğer SSD'yi okuyor bu sefer ama yine 3'ünü bir okumuyor bir tanesi hep boşta kalıyor, çakışıyor sanırım ikisi, hiç anlamadım gerçekten
 

Geri
Yukarı