Anakart üstündeki CLRTC portu ve fan yuvası

Boris7503

Kilopat
Katılım
29 Temmuz 2015
Mesajlar
1.368
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
republic of banana
Merhaba arkadaşlar, ana kartım H81M C 1 tane egzoz fan yuvası var o da takılı kasam Asgard 381 pure black edition 500W ön tarafta da fan var ama ana kart üstünde 1 tane CHA fan var. O da egzoz fana bağlı ön taraftaki fanı direkt olarak güç kaynağından çıkan bir kabloya bağlamışlar. Bu yüzden devrini kontrol edemiyorum sürekli tam devir dönüp ses çıkartıyor, dikkat ettim ana kart üstünde CLRTC portu var resmini atacağım. Bu port ne işe yarar ilk başta fan takmayı düşündüm ancak biraz araştırma yaptım pek kaynak yoktu fakat BIOS'la ilgili bir şeyler vardı bende risk almak istemedim. Bu port ne işe yarar ? Ön fanı kontrol etmek için ne yapabilirim ? Önerilerinizi ve desteklerinizi bekliyorum, iyi forumlar.
20160126_143522.jpg
 
Anladığım kadarıyla ön taraftaki fan molex bağlantısı içermekte. Dolayısıyla ön taraftaki fanı anakart ile kontrol etmek mümkün değil. Ayrıca resimdeki işaretlenen pinler -SYSFANx yazmalı- fan takmak için değil.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı