Çözüldü Anakart üstündeki güç girişi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hakanaydin55

Hectopat
RAM
Gskill 16 gb 3200 MHz cl16
İşlemci
i5 9400f
Arkadaşlar anakartta işaretlediğim yer ne için acaba? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 6ae97f32-21d2-45b9-b42d-3c91feae9591.jpeg
    6ae97f32-21d2-45b9-b42d-3c91feae9591.jpeg
    194,6 KB · Görüntüleme: 209
Çözüm
Bu CrossFire veya SLI yapacaklar için PCI-e slotlarına ek güç veren soket.

Eskiden Molex girişli oluyordu.
Bazı anakartlarda iki tane işlemci güç girişi bulunur. Anakartının kullanım kılavuzuna bakarak o girişin ne olduğunu hangi durumlarda hangi kablo takılması gerektiğini öğrenebilirsin.
Altında yazan yazıdan PCI-e için ek güç girişi olduğu açık. İşlemci ile bir ilgisi yok.

Bu CrossFire veya SLI yapacaklar için PCI-e slotlarına ek güç veren soket.

He anca anlayan biri çıktı herkes bir CPU güç girişi demeye bayılıyor o kadar bilmiyor değilim 8 pin işlemci güç girişini biliyorum o işlemcinin üst tarafında bende bilgisayardan anlıyorum ama bu tarz bir anakart ilk kez kullanıyorum.

Bazı anakartlarda iki tane işlemci güç girişi bulunur. Anakartının kullanım kılavuzuna bakarak o girişin ne olduğunu hangi durumlarda hangi kablo takılması gerektiğini öğrenebilirsin.

He anca anlayan biri çıktı herkes bir CPU güç girişi demeye bayılıyor o kadar bilmiyor değilim 8 pin işlemci güç girişini biliyorum o işlemcinin üst tarafında bende bilgisayardan anlıyorum ama bu tarz bir anakart ilk kez kullanıyorum.

Kullanım kılavuzunda PSI'e PWR 1 yazıyor buna kablo takmam gerekiyor mu acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_6959.png
    IMG_6959.png
    636,3 KB · Görüntüleme: 47
Evet PCI Express ile alakalı bir giriş gibi görünüyor ki PCIE yazmışlar. Bilmeden CPU gücü bağlasanız yandı gitti. Herkes bayılıyor bilmediği konuda sallamaya.

Tek ekran kartında ona güç vermenize gerek yok.

Verirsenizde sıkıntı olmaz, slotta fazladan 75W güç olur.

Sağ olun ekran kartım MSI Ventus 2X 3050 OC zaten ona yeter herhalde güç bağlantısı.

Evet PCI Express ile alakalı bir giriş gibi görünüyor ki PCIE yazmışlar. Bilmeden CPU gücü bağlasanız yandı gitti. Herkes bayılıyor bilmediği konuda sallamaya.
Sağolun herkes sallıyor bende anlıyorum ama dediğim gigabyte h310 anakarttan buna geçince farklı geldi

Sağ olun ekran kartım MSI Ventus 2X 3050 OC zaten ona yeter herhalde güç bağlantısı.

Sağolun herkes sallıyor bende anlıyorum ama dediğim gigabyte h310 anakarttan buna geçince farklı geldi
5-6 tane PCIE slotu var sanırım. Mantıken çok ekran kartı bağlanacağı zaman PCIE üzerine destek amaçlı bir sistem olabilir incelemek lazım. Aynı şekilde ben de ilk defa gördüm. Tek ekran kartı bağladığınızda işinize yarar bir şey değil sanırım.

5-6 tane PCIE slotu var sanırım. Mantıken çok ekran kartı bağlanacağı zaman PCIE üzerine destek amaçlı bir sistem olabilir incelemek lazım. Aynı şekilde ben de ilk defa gördüm. Tek ekran kartı bağladığınızda işinize yarar bir şey değil sanırım.
Anakartın girişler bu şekilde

Kartın kendi güç girişini takmanız yeterli.

Sağ olun bana da farklı geldi H310 anakarttan geçince.

Dosya Ekleri

• 361b42df-3b73-4c2d-9150-f718d7cdaa25.jpeg
    361b42df-3b73-4c2d-9150-f718d7cdaa25.jpeg
    85,2 KB · Görüntüleme: 50

Technopat Haberler

Geri
Yukarı