Anakart üzerinde ekran kartı ve ses kartını birlikte takmak

Serkan C.

Kilopat
Daha fazla  
RAM
2 x GSkill CL18 3600 MHz 8 GB
SSD veya HDD modeli
Kingston 1000 GB nvme SSD + 1 TB Seagate HDD
Ekran kartı
Evga 1050 ti 4 GB SSC
Anakart
MSI Pro H610m-b
İşlemci
İ3 12100f
Herkese merhaba,

Yakın zamanda anakart, işlemci, RAM 3'lüsünü yükselttim. Gönlüm B660 modellerinde iyi bir anakart almaktan yana olsa da, 12100F işlemci ile kullanacağım için ve eşimin bilgisayar masrafını pek anlayışlı karşılamamasından dolayı (😀) MSI H610M-B modelini aldım. Yalnız alırken dikkat etmediğimden dolayı PCI-e 16X ile 4X slotlarının birbirine çok yakın olmasından dolayı problem yaşıyorum. ASUS Xonar AE ses kartım ekran kartının (2 slot) fanlarının hemen bittiği yere takılıyor. Yalnız şimdi mevcut ekran kartımı da yükseltmeyi düşünüyorum fakat almak istediğim modellerin fan çıkıntısı daha fazla. Ekran kartını riser alıp dikey bağlamayı düşündüm, sonrasında ses kartını riser ile bağlamayı düşündüm. Bir taraftan da riser olayına girmek içime pek sinmiyor, MSI H610M-E modelinde slotlar arası yeterli boşluk gözüküyor, en azından onu alıp bunu satsam diyorum ama bu seçenekte de, sıfır bir kartı 2.el pozisyonunda değerinden düşüğe satıp diğerini almak ile aradaki farkı ödemek saçma geliyor. Çok kararsız olduğumun farkındayım. Ancak en iyi seçenek bu aşamada ne olacaktır, bilgili kişilerden yorum rica ederim.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi mATX anakartlarda bu gibi sıkıntılar olabiliyor. Ekran kartı fazla slot kaplayabiliyor ve diğeri için yer sıkıntısı olabiliyor. Riser da bir çözüm olabilir. Ses kartı olduğu için bant genişliği konusunda da sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki 5087 riser yazınca 199,95 TL bir ürün çıkıyor o uygun mudur? 60-70 TL civarına da var ama soket kısımlarından kopma olduğu yorumlarını okuduğum için güvenemedim. Sanırım bu sebepten anakart değiştirme seçeneğine siz de hiç sıcak bakmıyorsunuz.

Elbette Riser için de kaliteli olanlar var. Masraf çok olursa anakart da alabilirsiniz. Elinizdekini de satabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı