Anakart Üzerindeki CPU, VGA ve BOOT Işıklarının Yanıp Sönmesi

Makaleler
5
Yer
Kocaeli
Arkadaşlar öncelikle merak ettiğim şey şu bu bir problem midir?

Sistem sorunsuz şekilde ve hızlı açılıyor. Fakat anakart üzerinde daha önce bu ışıklar dikkatimi çekmemişti sanırım birkaç haftadır var ve önceden yaptığım BIOS güncellemesi sebebiyle diye düşünüyorum

Sırasıyla, CPU > VGA > BOOT (DRAM atlıyor) ışıkları yanıp sönüyor ve ardından sistem açılıyor. Bunda herhangi bir problem var mı? Forumda birkaç kişinin de böyle bir şey yaşadıklarını gördüm.

AMD Ryzen 5 2600
MSI B450 Tomahawk
Gskill Ripjaws 1x8GB 3000MHz CL15
FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze
Sapphire Rx 580 Nitro+ 8GB

Son düzenleme:
Müneccim değiliz, anakartını söylemen gerek.
Yine de "imzandaki" olduğunu düşünerek; burada 37. sayfadaki ledlerden bahsediyorsun herhalde.
Sistem açıldığında ışıklar sönüyorsa sorun yok. Sönmüyorsa hata tespit ettiklerini iddia ediyor o ışıklar.

B450 GAMING Plus(Version:7B86V1C) modelinde de aynı sorunu yaşıyorum. Bir arkadaş RAM'leri tek tek deneyin demişti. Ben bir bir tanesinde görüntü alamadım ama farklı slotta çalışıyor nedense. Sende RAM'i farklı bir slotta deneyebilirsin.

Ben de aynı sorunu B450m pro-m2 de yaşıyorum. Pc sorunsuz açılıyor ama başta cpu ve dram ışıkları yanıyor.

Sistem açılıyor herhangi bir problem yok sadece ışıkların yanıp ardından sönmesi beni problem varmış gibi hissettirdi o yüzden konuyu açma gereği duydum.

Ben de aynı sorunu B450m pro-m2 de yaşıyorum. Pc sorunsuz açılıyor ama başta cpu ve dram ışıkları yanıyor.

MSI desteğe mail attım sonucu atarım buraya.

Aynı şekilde benim de bilgisayar çalışıyor. Ama benim sistemde kilit ekranında hafif bir kasma var gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…