Anakart üzerindeki RAM slotları farklı hız ister mi?

*GHOST*

Centipat
Elimde ASUS P5QL Pro anakart var ve üzerinde 4 adet RAM slotu var. 2'si sarı 2'si siyah şeklinde resim de atayım.

Anakart üzerindeki slotlar bu şekilde ve o siyah slotlarda şu an iki adet 2 GB DDR2 800MHz RAM var bugün iki adet daha aldım sarı olanlara taktım ama Windows ekranında donma veya mavi ekran gelme durumu oluyor. Neden böyle oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir konuda mavi ekran hakkında bilgi verirseniz @Enes3078 ve @Bora Dere hocalarım size yardımcı olacaktır.

Başlığa ithafen:
Ne dediğinizi anlamadım.

Hocam yani şöyle, ben de 2 adet 2 GB 800MHz RAM var. Onlar siyah slotlarda takılı. Bugünde 2 adet aldım. Farklı yerden ama aynı özellikte RAM'ler. Taktım ve PC donmaya ve mavi ekran gelmeye başladı. Tanıdık bir bilgisayarcıyı aradım ve bana "Slot renkleri varsa anakartta mesela siyahlara 800 taktıysan sarı olanlara 667 takacaksın. O zaman sıkıntısız çalışır" dedi. Bu doğru mu, neden bu şekilde bir sorunla karşılaştım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir şeyi ilk defa duydum desem yeri. Sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor olmalı.

Hocam PC sıkıntısız çalışıyor RAM değiştirince oldu sadece. Şu an kendi RAM'larım takılı sorun yok ama aynı şekilde 2 Ram daha ekleyince donma ve mavi ekran hatası alıyorum voltaj değerleri CL değerleri aynı , markalarda aynı. Bazıları çip den dolayı da olabilir diyorlar aynı marka , CL , voltaj olsa da çipler farklı olursa sıkıntı çıkar diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…