Anakart USB portları çalışmıyor

Makaleler
4
Yer
Osmaniye/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
IMG_2331.JPG
IMG_2331.JPG

Bende ön USB portları yok çalışmıyor diye söktüm. Şu an arka USB'ler çalışmıyor çalışmadığı içinde klavye bağlantısını görmüyor. Birtek fare çalışıyor o da PS/2 girişli olduğu için çalışıyor. Klavye çalışmayınca BIOS'a giremiyorum. Arka portlar dün sorunsuz çalışıyordu şimdi çalışmıyor sebebi ne olabilir? Aygıtları tanımıyor diye bildirim gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anakart tamirini bilgisayarcı yapamaz. -Lehim v.b değilse- büyük ihtimal sorunun yazılımsal. Bütün sürücüleri kaldır tekrar yükle v.b. Ya da 2. işletim sistemi veya VirtualBox v.b kur. Öyle dene bakalım çalışacak mı ?

Ekran Alıntısı.PNG
Hocam anakart tamirini bilgisayarcı yapamaz. -Lehim v.b değilse- büyük ihtimal sorunun yazılımsal. Bütün sürücüleri kaldır tekrar yükle v.b. Ya da 2. işletim sistemi veya VirtualBox v.b kur. Öyle dene bakalım çalışacak mı ?
Hatalı olanları sildim USB kök hub olanları sildim yeniden başlattım olmadı. Virtualbox deneyeceğim.
Hatanın bir de böyle resmi var.

Bir ara bende dd oldu bu sorun. Tüm usb giriş yerleri çalışmadı laptopta. Birçok şey denedim olmamaştı. Ama aradan belirli süre sonra tekrar oldu ilginçtir ki.
Ben bunun zamanla geçeceğini sanmam.

VirtualBox da işe yaramadı.

Yeni farkettim ki ses çıkışları da çalışmıyor. Yarın tamirciye vereceğim.

Servise verin bence. Bilgisayarcının anlayacağını zannetmem. Bir de ses sorunu ses çipindense...
Garantisi yok. Ayrıca adam tanıdık ve iyi biliyor ve güvenebileceğim biri sorun yok onda ama nedense ethernet girişinde ve PS/2 girişlerinde sorun yok. yani net var ve mouse kullanabiliyorum. Saçma değil mi ?

Son düzenleme:
Merhaba, bende de ana kartın usb'leri görmeme sorunu var. Ps2-usb çevirici aldım çalışmadı, ps2 sokete sahip bir fare aldım ama o da çalışmadı. Bilgisayara low level format attım yine olmadı, usb çıkışlarını test ettim güç var ama hiçbir usb aygıtı görmüyor. Ana kartta pasif soğutma olan bir şey var (chipset sanırım) o bilgisayar kapalıyken bile ısınıyor. Ana kartta 2 adet usb 3.0 port var onlar da sadece güç veriyor ama aygıt görmüyor. Ana kartın üstündeki usb 2.0ve usb 3.0 pinleri vardı ordan takıp denedim oradan da görmüyor.
Anakart: Esonıc H61FFL

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı