Anakart ve ekran kartı önerisi

HachiRoku86

Hectopat
Merhaba İncehesap Gaming gecesinden aşağıda bahsedeceğim ürünleri satın aldım. Maalesef işlemci alamadım. Mevcut bu ürünlerle fiyat/performans olarak değerlendirebilir misiniz? Yeni kuracağım sistemde hangi anakartı ve ekran kartını tercih etmeliyim.

ASUS Prime X570-P - 1399 TL.

ASUS TUF B450M-PLUS - 699 TL.

Sapphire Pulse RX 5600 XT- 2349 TL.

MSI Radeon RX 5700 evoke- 2799 TL.

Team t-Force Vulcan Z 8gbx2- 518 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS B450, 5600 XT RAM olarak bu markayı tavsiye etmem. Kingston veya Corsair tercih edin.

B450m plus iyidir ve 5700 tabi daha iyidir ancak ısınma sorunu var işlemci henüz almadıysanız r7 3700x bütçenizin hakkını verir yayın ve render'da çok faydasını görürsünüz ve stok fanı yeterlidir bütçeyi de biraz kısıp r5 3600x alınabilir stok fanı yeterlidir ama minimum r5 3600 alınmalı belki ekstra fan alınabilir.

Anakartlarınızın her ikisi de F/P olmuş bu fiyata ama ekran kartınız PCI-e 4.0 olduğu için ve geleceğe dönük olması açısından X570 derim lakin B450 ile arasında fazla bir FPS farkı olmaz. En fazla 5 FPS fark olur.

Anakartlarınızın her ikisi de F/P olmuş bu fiyata ama ekran kartınız PCI-e 4.0 olduğu için ve geleceğe dönük olması açısından X570 derim lakin B450 ile arasında fazla bir FPS farkı olmaz. En fazla 5 FPS fark olur.
Anakartlar arasında FPS farkı olmaz. Anakart FPS için geçerli bir kriter değil. FPS'yi belirleyen en büyük etken ekran kartıdır.

B450m plus iyidir ve 5700 tabi daha iyidir ancak ısınma sorunu var işlemci henüz almadıysanız r7 3700x bütçenizin hakkını verir yayın ve render'da çok faydasını görürsünüz ve stok fanı yeterlidir bütçeyi de biraz kısıp r5 3600x alınabilir stok fanı yeterlidir ama minimum r5 3600 alınmalı belki ekstra fan alınabilir.

B450+ 5700+ 3700x aldığım zaman, anakartın verimli çalışmayacağı hakkında bir takım yazılar okudum. Sizce bir sıkıntı yaşar mıyım ?

B450+ 5700+ 3700X aldığım zaman, anakartın verimli çalışmayacağı hakkında bir takım yazılar okudum. Sizce bir sıkıntı yaşar mıyım?

Anakart PCI-e 4.0 olmadığı için tam performans çalışmaz. Ama merak etme en fazla 5 FPS düşüşü yaşarsın. PCI-e farkını daha çok SSD'de ortaya koyuyor.
Ayrıca aldığınız 5700 ekran kartının ısınma sorunu var. Bilginize.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı