Anakart Ve Ekran Kartı Uyumu

Blue Life

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir sorum var.
Bir ekran kartı almak istiyorum diyelim ve DDR5 olsun. Sormak istediğim şey şu.
Ekran kartının anakarta uygun olması gerekir mi? Yani anakartın da DDR5 desteklemesi ya da desteklememesi gibi bir durum olur mu? Yoksa her ekran kartını anakarta takabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim DDR3, DDR4, DDR5 farketmezsizin istenilen ekran kartı istenen anakarta takılabiliyordu. Yani istediğin anakarta takabilirsin.(ben öyle biliyorum en azından)

Ana kartı Asus P7H55-M LX olan i3 işlemcili bilgisayarım için ekran kartı aramaktayım. Bildiğim kadarıyla anakartım Pcı-ex16 veriyolunu desteklemekte. Zotac GT1030 2GB GDDR5 64Bit DVI HDMI EKRAN KARTI uygun mudur? Başka bir kart tavsiye eder misiniz? Ekran kartı alırsam power supply değiştirmem gerekir mi?

Anakartın PCI-E sürümüne bakın. 1.1 ve yukarısıysa ekran kartı modeli fark etmez. Ekran kartının bellek yapısı da anakartla alakasız. Bunun dışında, takacağınız ekran kartını işlemci besleyemeyebilir. Bu tür etkenlere de bakıp ekran kartını seçin. Kullanamayacağınız kadar güçlü kart almamış olursunuz hem.

Son düzenleme:
Anakartın PCI-E sürümüne bakın. 1.1 ve yukarısıysa ekran kartı modeli fark etmez. Ekran kartının bellek yapısı da anakartla alakasız. Bunun dışında, takacağınız ekran kartını işlemci besleyemeyebilir. Bu tür etkenlere de bakıp ekran kartını seçin. Kullanamayacağınız kadar güçlü kart almamış olursunuz hem.
Asus'un sayfasında P7H55-M LX anakart için " Bu işlemci, 2-kanal (4 DIMMs) DDR3 bellek ve 16 PCI Express 2.0 ile birlikte mükemmel grafik performansı sunan bellek ve PCI Express kontrolcüsne sahiptir." yazmakta

Anakartınız sorun çıkarmaz. İşlemci, RAM ve Güç kaynağınıza göre ekran kartınızı seçmek kalıyor artık.
Teşekkür ederim. Peki anakart'ın işletim sistemine uymaması gibi bir sorun olur mu. Ben böyle bir şey duymadım ama servisin biri ağabeyime anakart'ın Windows 10'a uymuyor demiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı