GalipKelesoglu
Kilopat
Daha fazla
- RAM
- Corsair Vengeance 3200MHz CL16
- SSD veya HDD modeli
- Corsair Force MP510
- Ekran kartı
- Msi Rtx 3080Ti
- Anakart
- Msi X570 Tomahawk Wifi
- İşlemci
- Ryzen 7 5800x3d
Sistemimi güçlendirmek için;
Ryzen 7 2700X & MSI B450 Tomahawk ‘tan
Ryzen 7 5800x3D & MSI B550 Tomahawk Wi-Fi'a geçiş yaptım.
•Yeni anakartımın BIOS sürümü güncel, işlemcimi görüyor.
Önce anakartı değiştirdim, sisteme elektriği verdim 2700X ile, açıldı. BIOS sürümümü, yeni anakartımın chipsetini, tüm driverlarını kurdum.
Sonra 2700X'i kenara alıp 5800x3D'yi taktım.
Sürekli BIOS'a atıyor Windows 10 Pro işletim sistemine gelemiyorum. M.2 SSD'de Windows yüklü, haricen 1 SATA SSD ve HDD takılı cihazımda.
Anakart boot menüsünde SSD'ler ya da HDD gözükmüyor. Sonra aklıma geldi SATA kablolarını anakarttan ayırdım ve sadece Windows 10 yüklü olan M.2 SSD ile başladığında problemsiz şekilde açılıyor.
SATA kablolarını tekrar taktım gene aynı problem. SATA kabloları takılıyken eski işlemcimi taktığımda sistem gene problemsiz açılıyor, bu bilgisayar üstünde 2SSD 1HDD olarak üçü de gözükmekte. Yeni işlemcim ile denediğimde SATA kabloları takılıyken başlatamıyorum bilgisayarı. Anakartta boot ışığı yanıyor 5800x3D ile.
Biraz uzun oldu, derdimi anca anlatabildim
herkese teşekkür ederim şimdiden.
Ryzen 7 2700X & MSI B450 Tomahawk ‘tan
Ryzen 7 5800x3D & MSI B550 Tomahawk Wi-Fi'a geçiş yaptım.
•Yeni anakartımın BIOS sürümü güncel, işlemcimi görüyor.
Önce anakartı değiştirdim, sisteme elektriği verdim 2700X ile, açıldı. BIOS sürümümü, yeni anakartımın chipsetini, tüm driverlarını kurdum.
Sonra 2700X'i kenara alıp 5800x3D'yi taktım.
Sürekli BIOS'a atıyor Windows 10 Pro işletim sistemine gelemiyorum. M.2 SSD'de Windows yüklü, haricen 1 SATA SSD ve HDD takılı cihazımda.
Anakart boot menüsünde SSD'ler ya da HDD gözükmüyor. Sonra aklıma geldi SATA kablolarını anakarttan ayırdım ve sadece Windows 10 yüklü olan M.2 SSD ile başladığında problemsiz şekilde açılıyor.
SATA kablolarını tekrar taktım gene aynı problem. SATA kabloları takılıyken eski işlemcimi taktığımda sistem gene problemsiz açılıyor, bu bilgisayar üstünde 2SSD 1HDD olarak üçü de gözükmekte. Yeni işlemcim ile denediğimde SATA kabloları takılıyken başlatamıyorum bilgisayarı. Anakartta boot ışığı yanıyor 5800x3D ile.
Biraz uzun oldu, derdimi anca anlatabildim
Son düzenleyen: Moderatör: