Anakart ve İşlemci Tavsiyesi

Önerin ile alakalı sormak istediğim bir şey var; technopat sitesininde aylara göre olan oyuncu bilgisayarı tavsiyelerine baktığımda, orta seviye sistemlerde Msi Gtx 960 ile Asus anakart kullanılmış ve aynı şekilde sizde öyle öneriyorsunuz. Bunun ayrı bir nedeni mi var? Sormak istediğim soru şu, aynı markaların parçalarını kullanmak daha uyumlu olmaz mı? Bilmediğimden soruyorum, bilen varsa bilgilendirsin.
Tamamen tesadüf. O anki pisikolojime göre değişiyor. Aynı marka kullanmanın veya farklı marka kullanmanın bir faydası olmadığı gibi zararıda yoktur.

Haswell hala alınabilir fakat eğer bütçeniz varsa sisteminizi yenileyebilirsiniz. Skylake ile kullanılabiliyor DDR3. Buyrunuz o zaman :
Asus B150M-K D3 1600Mhz ATX 1151
Intel Core i5-6500 Skylake 6M 3.20Ghz 1151
Aslında Skylake işlemciler ile DDR4 çok daha iyi gider. Açıklık getireyim.

Göz ardı ettiğim bir konu varmış affedersiniz, bendeki DDR3 Ram' in sistem ile uyumu. Neyse ki, dediğiniz gibiyse eğer tavsiye ettiğiniz işlemcinin fiyatı uygun gözüküyor. Sonrasında ise DDR4 Ram almaya da çalışırım.

Demek istediğim aslında şu, eğer illaki değişim istiyorsan RAM için de bütçe ayır. Çünkü, Aynı RAM'leri kullanmak istediğinde 4.nesil bir sistem toplayabilirsin. Oysa şu an 6. nesil piyasada. 2. nesilden 4. nesile geçmeye, özellikle şu zamanda, hiç gerek yok. Sonuçta böyle bir durumda sistemi, eski bir sürüm için yenilemiş olursun ki bu da bir yenilenme sayılmaz.
Dediğiniz doğru, onun için @1Game1Gamer' ın tavsiyesine uymayı düşünüyorum; 6. Nesil işlemciye geçiş. Böylesi daha doğru dimi?

Ben hala doğru olanın mevcut sistem ile devam etmen olduğunu düşünüyorum. :)

İlla yeni bir şeyler istiyorsan, Skylake'e terfi etmek daha mantıklı olur.

Tavsiyene saygı duyuyorum, dediklerini kısa bir süre de olsa düşündüm ve dediğin bana da mantıklı geldi; eğer büyük bir indirim tarzı bir şey yakalamazsam bir süre daha bu sistemle devam edeceğim.

İşin aslı, benim depolama sorunum vardı. Harddisk konusunda ne alacağıma karar verdim, ancak bununla yetinmedim ve şu an hızımı alamadığımı fark ettim :)

Teşekkürler...

@OzanYasin dediğim gibi yapabilirsiniz fakat DDR4'e sonradan terfi etmeniz için anakartı değiştirmek zorunda olduğunuzu unutmayın. Çok fazla para harcamanıza gerek yok. Mevcut sistem ile devam etmenizi öneririm. AMD'nin Zen işlemcileri çıkacak , yeni nesil güncellenecek... Yani şu sistem halen güçlü duruyor ve değiştirmek için bu yenilikleri beklemenizi doğru buluyorum.

@1Game1Gamer size de paylaşımlarınız için teşekkürler, sistemi değiştirmemek konusunda hem fikiriz demek ki. :)

Son olarak, diğer üyelerin tavsiyeleri içinde teşekkür ederim. Onların önerilerine de baktım zira seçimim aynı sistem ile devam etmekten yana oldu.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı