Anakart ve İşlemci Tavsiyesi

404NotFound

Hectopat
Öncelikle selamlar arkadaşlar ve hocalarım. Sizden bir tavsiye almak istiyorum.
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 1050 Ti OC Edition
  • Anakartı: Gigabyte GA-G41M Combo
  • İşlemci: Intel Xeon E5430
Arkadaşlar ben yeni işlemci, yeni anakart ve RAM almak istiyorum. İşlemcide 2 model düşündüm: Intel Core i5 9500 ve eğer indirime girerse Intel Core i5 9600K. Anakartı da Intel işlemci için ise ASUS TUF B360 PLUS GAMING anakart düşündüm. RAM'i ise işlemcim ne olursa olsun 2*8'lik almayı düşündüm. Sizden tavsiye almak istediğim konu ise işlemcidir arkadaşlar. Oynadığım oyun çok fazla yok. ETS 2, Farming Simulator 2015, belki Rainbow Six Siege olabilir. Bütçem en fazla 3500 TL'dir. İşlemci, anakart ve RAM'den artan para ile de ATX boyutunda kasa alacağım. Bu arada anakartı ASUS ROG STRIX veya TUF istememin sebebi klavyem ROG STRIX ve ekran kartımın da ROG STRİX olmasıdır. Yani senkronize içindir. Şimdiden teşekkür ederim. Cevap verecek arkadaşların ellerine sağlık. @Xenom0rphe ve @Recep Baltaş hocam cevap verirseniz sevinirim.
@xenom0rphe hocam?

Son düzenleme:
:) 3500TL ile çok güzel 3'lü toplanır da Intel dışına kayar mısınız bilemem.

Ekleme: 3500TL bütçeniz ile bence yapılabilecek en güzel hareketi yazıyorum; Elinizdeki işlemci-anakart-RAM ve ekran kartınızı elden çıkarıp (tabi 3500TL'e zaten bu hareket dahil değilse)

RX 5700
B450 TUF PRO veya PLUS vey GAMING
R5 3600
2*8 Corsair RGB PRO CL15 3000MHz

Son düzenleme:
Hocam ilk önce Ryzen 5 2600 almayı düşünüyordum ve anakartı da Rog Strix alamyı düşünüyordum sonra çok araştırdım intel in performansının daha iyi olduğunu gördüm ve anakarttan kısıp işlemciyi yüksek almak istedim. O yüzden hocam intel i5 ve 9. nesil düşünüyorum. Hocam anakart ve işlemci tavsiyeniz nedir?
Bence ekran kartı da alın
Hocam ekran kartını alalı en fazla 3 ay olmuştur. O yüzden değiştirmeyi düşünmüyorum hocam. Zaten oynadığım oyunlar belli hocam. İşimi de görüyor hocam. Değiştirmeyi düşünmüyorum hocam. Anakart ve işlemci nasıldır hocam?
Farklı bir tavsiyeniz var mıdır hocam?

Ekleme: 3500TL bütçeniz ile bence yapılabilecek en güzel hareketi yazıyorum; Elinizdeki işlemci-anakart-RAM ve ekran kartınızı elden çıkarıp (tabi 3500TL'e zaten bu hareket dahil değilse)

RX 5700
R5 3600
Hocam ekran kartını yeni aldım değiştirmeme ailem izin vermez.Hocam işlemci kısmında İntel i tercih edeceğim Ryzen 5 3600 İntel Core i5 9500 karşısında ufak farkla daha az fps veriyor. Hocam dediğinizi yapmam zor ya. Elimdeki ekran kartını değiştirmem imkansız. Ama hocam anakartı ve işlemciyi yüksek alırsam 3 yıl sonra falan ekran kartını RTX alırım. Hocam bir de kasa alacağım ATX boyutunda 3500 TL ye dahil o da hocam.

RX 5700
R5 3600
Hocam ben size düşündüklerimin linkini atayım:

Hocam ram i 2666 mhz almamın sebebi anakart desteği o kadar. 3000 veya üstü alsam çalışır mı bilmediğim için 2666 mhz düşündüm hocam.

Son düzenleme:
Hocam yanlış anlamazsanız birkaç şeyden söz etmek isterim. Tercih elbette sizin.
OC yapılamayan 9500 yerine neden aynı fiyatta R5 3600 tercih ederdim bunu açıklamak isterim. 6C12T olan R5 3600; 6C6T olan 9500 ile aynı single core performansı sergilemekte ancak R5 3600 %50 daha yüksek multicore performansı vermektedir. Ufak farkla daha fazla FPS vermektedir dediğiniz kısım 1080P çözünürlükte 2080 ekran kartı ile felan ortaya çıkan fark olabilir. Tercih sizin bir şey diyemem sadece bilgisini verdim. Sadece oyun amacı ile alacağınız 9500 de kesinlikle %100 sizi zaten üzmez. Bu arada 1050Ti için R5 1600 bile yeterlidir bunu da belirteyim. 2600 3600 9500 gibi işlemciler 1050Ti için bir fark yaratmayacak. İyi akşamlar.

Ekleme: Bu arada ekran kartınızı değiştiremeyecekseniz, 1050Ti için boş yere masraf etmemenizi öneririm. B365 anakart ve 9100F işinizi fazla fazla görecektir. İşlemci biraz daha güçlü olsun derseniz 9400F de alabilirsiniz.

NOT: 3 yıl sonrayı düşünerek şimdi 9500 almanızı ve gereksiz şekilde fazladan 500TL vermenizi istemem. 3 yıl sonrasına 3 yıl sonra bakarsınız :) Elinizde ne varsa satıp o zamanın ürünleri ile üzerine 500dolar ekleyerek güncel ve yine işinizi o zaman görebilecek bir sistemi rahatlıkla kurabilirsiniz emin olun. Şimdi yerinizde olsam 1050Ti'i çok geçmeden gizlice satardım ve 9400F B365 sistem dizip 1660Ti felan alırdım :)

Hocam yanlış anlamazsanız birkaç şeyden söz etmek isterim. Tercih elbette sizin.
OC yapılamayan 9500 yerine neden aynı fiyatta R5 3600 tercih ederdim bunu açıklamak isterim. 6C12T olan R5 3600; 6C6T olan 9500 ile aynı single core performansı sergilemekte ancak R5 3600 %50 daha yüksek multicore performansı vermektedir. Ufak farkla daha fazla FPS vermektedir dediğiniz kısım 1080P çözünürlükte 2080 ekran kartı ile felan ortaya çıkan fark olabilir. Tercih sizin bir şey diyemem sadece bilgisini verdim. Sadece oyun amacı ile alacağınız 9500 de kesinlikle %100 sizi zaten üzmez. Bu arada 1050Ti için R5 1600 bile yeterlidir bunu da belirteyim. 2600 3600 9500 gibi işlemciler 1050Ti için bir fark yaratmayacak. İyi akşamlar.
Estağfurullah hocam ne yanlış anlaması. Hocam işlemciyi ve anakartı yüksek almamın sebebi elbet ekran kartım eskiyecek bende bundan dolayı işlemci ve anakartı yüksek alayım ekran kartını değiştireceğim zaman işlemci açısından sıkıntı çekmek istemememin sonucudur. Hocam siz olsanız Ryzen 5 3600 mü alırdınız yoksa intel Core i5 9600k mı alırsınız hocam. Hocam i5 9500 arasında kalırsam dediğiniz gibi yapıp Ryzen alırım. Hocam anakart ram ve ATX kasa tavsiyeniz var mıdır?
AMD ürünleri daha faydalı olacaktır.
Hmm. Hocam tavsiyeniz ne olacaktır?
Ekleme: Bu arada ekran kartınızı değiştiremeyecekseniz, 1050Ti için boş yere masraf etmemenizi öneririm. B365 anakart ve 9100F işinizi fazla fazla görecektir. İşlemci biraz daha güçlü olsun derseniz 9400F de alabilirsiniz.

NOT: 3 yıl sonrayı düşünerek şimdi 9500 almanızı ve gereksiz şekilde fazladan 500TL vermenizi istemem. 3 yıl sonrasına 3 yıl sonra bakarsınız :) Elinizde ne varsa satıp o zamanın ürünleri ile üzerine 500dolar ekleyerek güncel ve yine işinizi o zaman görebilecek bir sistemi rahatlıkla kurabilirsiniz emin olun. Şimdi yerinizde olsam 1050Ti'i çok geçmeden gizlice satardım ve 9400F B365 sistem dizip 1660Ti felan alırdım :)
Hocam peki i5 9600k mı iyidir? Ryzen 5 3600 mü? Hocam satamam ya yaşım kücük :D

Estağfurullah hocam ne yanlış anlaması. Hocam işlemciyi ve anakartı yüksek almamın sebebi elbet ekran kartım eskiyecek bende bundan dolayı işlemci ve anakartı yüksek alayım ekran kartını değiştireceğim zaman işlemci açısından sıkıntı çekmek istemememin sonucudur. Hocam siz olsanız Ryzen 5 3600 mü alırdınız yoksa intel Core i5 9600k mı alırsınız hocam. Hocam i5 9500 arasında kalırsam dediğiniz gibi yapıp Ryzen alırım. Hocam anakart ram ve ATX kasa tavsiyeniz var mıdır?

Hmm. Hocam tavsiyeniz ne olacaktır?

Hocam peki i5 9600k mı iyidir? Ryzen 5 3600 mü? Hocam satamam ya yaşım kücük :D
Yukarıda yazımı düzenledim bir şeyler ekledim bakmanızı öneririm.
Kasa olarak tipini çok sevdiğim ve almamak için kendimi zor tuttuğum; Gigabyte C200 Glass USB 3.0 Kasa GB-C200G 10186977 | Trendyol

Bunun dışında yukarıdakileri okuyup yanıtlarsanız daha iyi cevap verebilirim.

Hocam bir de F serilerini tavsiye etmedikleri için bakmadım bile. Performansları daha düşükmüş K serilerine göre.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı