Anakart ve İşlemci Tavsiyesi

@404NotFound Z anakart ile 9600K uçurulursa 3600'den daha iyi FPS verir ama dediğim gibi 1080P çözünürlükte çok güçlü kartlar ile ortaya çıkan farklardır bunlar. Multicore olarak çok daha güçlü R5 3600 seçerdim.
Hocam bir de F serilerini tavsiye etmedikleri için bakmadım bile. Performansları daha düşükmüş K serilerine göre.
Şimdi o durum şöyle; Bugün 9400F dediğimiz işlemci rahatlıkla 1080P çözünürlükte 2060'ı besleyebilir. R5 2600'den oyun anlamında daha iyi bir işlemcidir. Durum burada sizin geleceğe yönelik ne yapabileceğiniz olarak değişiklik göstermekte. 3 Yıl 1050Ti kullanacaksanız kesinlikle 9500 almanızı önermem. Dediğim gibi 3 yıl sonra neler neler çıkmış olur. Belkide o zaman ki i3 sizin 9500'ünüzü tokatlayacak. Siz şimdi boşa para harcamak yerine 1050Ti için uygun sistem dizin sizin için daha iyi.

@404NotFound Z anakart ile 9600K uçurulursa 3600'den daha iyi FPS verir ama dediğim gibi 1080P çözünürlükte çok güçlü kartlar ile ortaya çıkan farklardır bunlar. Multicore olarak çok daha güçlü R5 3600 seçerdim.
Anladım hocam. Z anakartlar alamaycağım için hocam o zaman Ryzen serisine bakayım dediğiniz gibi. Ankartı da B450 serisinden seçsem ne derseniz hocam? Bir de hocam attığınız kasa da egzos fanı gözüküyor fakat ön tarafta fan ile ilgili bir şey göremedim ve yorum da yoktu hocam. Bir bilginiz var mıdır hocam kasa ile ilgili?

Şimdi o durum şöyle; Bugün 9400F dediğimiz işlemci rahatlıkla 1080P çözünürlükte 2060'ı besleyebilir. R5 2600'den oyun anlamında daha iyi bir işlemcidir. Durum burada sizin geleceğe yönelik ne yapabileceğiniz olarak değişiklik göstermekte. 3 Yıl 1050Ti kullanacaksanız kesinlikle 9500 almanızı önermem. Dediğim gibi 3 yıl sonra neler neler çıkmış olur. Belkide o zaman ki i3 sizin 9500'ünüzü tokatlayacak. Siz şimdi boşa para harcamak yerine 1050Ti için uygun sistem dizin sizin için daha iyi.
Tamamdır hocam siz ne derseniz öyle yapalım hocam. Sizin tavsiyeleriniz daha mantıklı geliyor hocam :D

Konu sahibi arkadaşın 2 kelimesinden birisi hocam. :)
Rog Strix anakartlar pahalı. Aura için de olsa, önermem.
Ryzen 5 1600 (Rev. B2) + B450 chipset anakart alırım ben olsam. RAM ile beraber 2000'i geçmez. Kalan parayı da yerim.

Konu sahibi arkadaşın 2 kelimesinden birisi hocam. :)
Rog Strix anakartlar pahalı. Aura için de olsa, önermem.
Ryzen 5 1600 (Rev. B2) + B450 chipset anakart alırım ben olsam. RAM ile beraber 2000'i geçmez. Kalan parayı da yerim.
Hocam napalım konu okuya okuya "hocam" kelimesine alıştım :D
Rog Strix aşığı insanım hocam. Tuf serisine de kötü diyorlar hocam.
RAM i kaç mhz önerirsiniz hocam?

@404NotFound Kasa olarak çok seçenek mevcut. Sosyaldeki diğer tavsiye konularına bakmanızı da öneririm. Phanteks P350X ve P400A da çok önerilen kasalardan. C200 pek bilinmez, benim fantazim diyelim.

Sana iki önerim var ve yazacaklarımdan ikincisini öneririm.

1.Önerim; 1050Ti'ı değiştiremeyeceğin ve 3 yıl kullanacağın için (ki bu duruma çok takılma derim, fırsat olur satıp kart alırsın ailene durumu açıklayıp, yaşın kaç bilmiyorum ama keşke almadan önce sistem için konu açsaydın, iş işten geçmiş şimdi boşa para harcamanı istemem) Fazla fazla yeterli 9100F ile B360 (BIOS update gerekli sanırım) anakart yeterli olacaktır.

2.Önerim; Rev.2 1600 ile B450 anakart alıp, daha sonra o anakarta 3600 bile takabileceğiniz için son derece geleceğe yönelik bir yatırım yapmış olursunuz. Rev.2 1600 ile anakart ve RAM 1900TL civarı tutar en fazla.

Sistemi kurmadıysan ekran kartını açmadıysan iade edemez misin?

@404NotFound Kasa olarak çok seçenek mevcut. Sosyaldeki diğer tavsiye konularına bakmanızı da öneririm. Phanteks P350X ve P400A da çok önerilen kasalardan. C200 pek bilinmez, benim fantazim diyelim.

Sana iki önerim var ve yazacaklarımdan ikincisini öneririm.

1.Önerim; 1050Ti'ı değiştiremeyeceğin ve 3 yıl kullanacağın için (ki bu duruma çok takılma derim, fırsat olur satıp kart alırsın ailene durumu açıklayıp, yaşın kaç bilmiyorum ama keşke almadan önce sistem için konu açsaydın, iş işten geçmiş şimdi boşa para harcamanı istemem) Fazla fazla yeterli 9100F ile B360 (BIOS update gerekli sanırım) anakart yeterli olacaktır.

2.Önerim; Rev.2 1600 ile B450 anakart alıp, daha sonra o anakarta 3600 bile takabileceğiniz için son derece geleceğe yönelik bir yatırım yapmış olursunuz. Rev.2 1600 ile anakart ve RAM 1900TL civarı tutar en fazla.

Sistemi kurmadıysan ekran kartını açmadıysan iade edemez misin?
Hocam eski ekran kartım bildiğiniz çöptü. (GT 420) Hocam valla kullanıyorum ya.
Hocam valla dediğiniz gibi yapmaya hazırım. Hocam anakartı Rog Strix B450 chipsete ne dersiniz?
Hocam bu arada yaşım 15 :D

@404NotFound Allah aşkına hocam deme :) Ben de 25 memnun oldum. 2.Revizyon R5 1600'lerin 2600 ile aynı olduğu söyleniyor. Birinci elden kontrol etmedim sadece okuduklarım. Garanti şekilde Rev.2 1600 satan yer bulmanız lazım ya da direk 2600 al zaten ucuz. STRIX B450-F güzel anakart ancak bence israf olacaktır sen bilirsin.
"hocam" demeden cümle kuramıyorum :D
Hocam diyim ben size ya. Yoksa cümle kuramayacağım.
Hocam ben 2600 alayım. B450-F Gaming anakart alayım (RGB var, AURA SYNC var, ileriye dönük bir kart.)
Hocam kasayı da vatan da ATX boyutunda bakarım.(Cooler Master düşündüm hocam.)
RAM i de 2*8 lik alırım hocam 3200 mhz likte. Nasıldır hocam?
Hocam bende memnun oldum tanıştığımıza.
@404NotFound Allah aşkına hocam deme :) Ben de 25 memnun oldum. 2.Revizyon R5 1600'lerin 2600 ile aynı olduğu söyleniyor. Birinci elden kontrol etmedim sadece okuduklarım. Garanti şekilde Rev.2 1600 satan yer bulmanız lazım ya da direk 2600 al zaten ucuz. STRIX B450-F güzel anakart ancak bence israf olacaktır sen bilirsin.
Hocam bu arada RAM İ Corsair mi önerirsiniz Crucial mı?
"hocam" demeden cümle kuramıyorum :D
Hocam diyim ben size ya. Yoksa cümle kuramayacağım.
Hocam ben 2600 alayım. B450-F Gaming anakart alayım (RGB var, AURA SYNC var, ileriye dönük bir kart.)
Hocam kasayı da vatan da ATX boyutunda bakarım.(Cooler Master düşündüm hocam.)
RAM i de 2*8 lik alırım hocam 3200 mhz likte. Nasıldır hocam?
Hocam bende memnun oldum tanıştığımıza.

Hocam bu arada RAM İ Corsair mi önerirsiniz Crucial mı?

Hocam RAM i bu düşündüm.

Bizzat bende R5 2600 var. Skidmark ile Cinebench'leri karşılaştırdık. 3 puan fazla almıştım multi-core'da, %1 FPS farkı belki olur.
Bence laf anlatmaya çalışmayın. :)

Çok oyun oynayan biri değilsen i5 9400F ya da İ3 9100F' de işini görür.
Paranın hepsini sonuna kadar harcamaya gerek yok.
3.5 bin TL' ye Muhteşem Cuma ve 11.11 indirimleriyle 9700K + 16 Gb 3000 Mhz RAM + Z370'lı gayet rahat toplanır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı