Alıcı Anakart ve işlemci

Ya bi ben kötülüğünü görmedim şu AMD nin ekran kartım AMD sorun yok, eski işlemcim Amd sorun yok, şu anda kullandığım ve darboğazdan dolayı değiştireceğim işlemcim Amd darboğaza kadar yine hiç bi sorun yok.
Ekran kartına bir şey demiyorum. İşlemci sıkıntı.

Amd islemcileri sogutmak zordur ve render da kotudur oyle mi bence biraz daha arastir.
Emin misiniz ? Peki TDP değerine bakalım. 220 W. Bu TDP değeri bir işlemci için çok fazla ve testlerde 300 W çıktığını görüyoruz. FX 9590 üzerinden yürüyorum. Genel bir tabloya bakalım. Aynı fiyata daha güçlü intel işlemci varken AMD almak saçmalığın dibi oluyor. APU çok yararlı. Eğer konsol pc topluyorsan çok işe yarar. Ama FX'e bulaşmak saçmalık.

@Recep Baltaş

AMD yi kötüleyenlere kulak asma dostum, ağır İntel fanboyları, sadece AMD yi kötüler onun dışında bir sıkıntısı varsa İntel ile aralarındaki ısı farkıdır. 10 seneyi aşkın AMD kullanıcısıyım bir sıkıntısını dahi görmedim, Overclock ile İntel performanslarını yakalayabilirsiniz, biliyoruz ki AMD işlemcilerin oc potansiyelleri baya bir yüksek ve fiyatları İntele göre daha uygun, bütçeniz yetiyorsa intel almayın da demek saçma olur. Ama bir gerçek var ki kısıtlı ise bütçeniz AMD alın sizi yeterince tatmin edecektir.

Ekran kartına bir şey demiyorum. İşlemci sıkıntı.

Emin misiniz ? Peki TDP değerine bakalım. 220 W. Bu TDP değeri bir işlemci için çok fazla ve testlerde 300 W çıktığını görüyoruz. FX 9590 üzerinden yürüyorum. Genel bir tabloya bakalım. Aynı fiyata daha güçlü intel işlemci varken AMD almak saçmalığın dibi oluyor. APU çok yararlı. Eğer konsol pc topluyorsan çok işe yarar. Ama FX'e bulaşmak saçmalık.

@Recep Baltaş
Arkadasim bilmem yasiniz kurtarir mi? Fakat AMD nin isinma problemi Ozellikle Turkiye' de kotu un yaptigi zaman 90 li yillarin sonu 99 yili K6 islemcileridir ozellikle Vestel bu seri ile topladigi urunleri piyasadan cekmek durumunda bile kalmisti. Suan ki Amd teknolojisinde oyle aman aman abartildigi kadar bir isinma sogutamama problemi bulunmamakla beraber AMD yi biraz arastirmani tavsiye ederim donem donem intelin bile onune gecmistir. Bugun intelin daha iyi durumda olmasi pentium serisi ile yakaladigi bir basaridir ayni donemde AMD k7 piyasaya surmus fakat orada da intelin farkli baskilarina maruz kalmistir.

Arkadasim bilmem yasiniz kurtarir mi? Fakat AMD nin isinma problemi Ozellikle Turkiye' de kotu un yaptigi zaman 90 li yillarin sonu 99 yili K6 islemcileridir ozellikle Vestel bu seri ile topladigi urunleri piyasadan cekmek durumunda bile kalmisti. Suan ki Amd teknolojisinde oyle aman aman abartildigi kadar bir isinma sogutamama problemi bulunmamakla beraber AMD yi biraz arastirmani tavsiye ederim donem donem intelin bile onune gecmistir. Bugun intelin daha iyi durumda olmasi pentium serisi ile yakaladigi bir basaridir ayni donemde AMD k7 piyasaya surmus fakat orada da intelin farkli baskilarina maruz kalmistir.
O işlemciler ısınıyordu. Evet ama şimdi ki FX serisi intele göre ısınıyor. Zen bekleyelim bence. Isınmazlarsa ve uygun fiyatlı olurlarsa AMD fanboyların bile dikkatini çekebilir. Daha Zen çıkmadı, FX var. FX'de intellerden fazla ısınıyor. Konu çığırından çıkıyor. Zaten arkadaş almış. Konunun kilitlenmesi lazım. @Recep Baltaş, @MF, @Ali Güngör.

Kilitden önce diğerlerine cevap gelmiyor burdan yazıyım. Belki zen çıkınca geçerim ama şimdi be kararlıyım ve bi fx alacağım.Sonu iyi olur kötü olur neyse.8350 mi alıyım 8370e mi?

Kardeşim ben r9 390x ile amd phenom x4 965 kullanıyorum GTA V ile 8x Msaa ile 40 50 fps arası alıyorum. Skylake sisteme geçiş yapmak için parçaları satıyorum. Düşünürsen bir bak istersen işlemciye.
Satılık - Asus Sabertooth 990FX, AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Red Scorpion II
İşlemci çok eski kalıyor düşünceme göre 6300 dan biraz daha iyi felan olsa düşünmeden alırdım.Teşekkür ederim.Soğutucun için konuşabiliriz.Tabi bayramdan sonraya satılmazsa o zaman alıcağım birde tabi tam karar veremedim bi fx alıcağım ama 8350 mi 8370e mi.

"AMD ısınıyor" diyen arkadaşa cevap.
upload_2015-9-8_20-14-24.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı