Anakart ve işlemciyi değiştirilirse tekrardan Windows kurmak gerekir mi?

AR.GE

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba mevcut anakartım ASUS Prime B250M-Plus ve mevcut işlemcim i5 7400. anakartımı MSI veya Gigabyte H610 anakart ile değiştirip, işlemcimide i3-12100F ile değiştireceğim. Diskler aynı kalacak. Tekrardan Windows 10 kurmam gerekir mi? Eğer driver sadece sorun çıkaracaksa onu bir şekilde hallederim lakin parçaları takar takmaz error verir mi?

Değişim uyarısı verebilir ama bildiğime göre gerekmez bende tam bilmiyorum.

Windows disk üzerine kurulu olduğu için diskini istediğin herhangi bir bilgisayara bağladığında aynı Windows'u ve dosyaları kullanırsın problem olmaz. Sadece BitLocker mevzusu var onu da Microsoft hesabıyla giriş yaptıysan kolaylıkla kaldırırsın.

Sorun olmaz ama bence garanti olması için yedeklenecek dosyaların veya oyunların varsa yedekleyip format atmak en iyisi ben yeni ekran kartı alınca bile format atıyorum sistem en stabil hali ile çalışsın diye.

Merhaba mevcut anakartım ASUS Prime B250M-Plus ve mevcut işlemcim i5 7400. anakartımı MSI veya Gigabyte H610 anakart ile değiştirip, işlemcimide i3-12100F ile değiştireceğim. Diskler aynı kalacak. Tekrardan Windows 10 kurmam gerekir mi? Eğer driver sadece sorun çıkaracaksa onu bir şekilde hallederim lakin parçaları takar takmaz error verir mi?

Çok nadiren mavi ekrana düşüp sistem kurmak zorunda kalınabilir (bu iki anakart arasındaki ilişkiye istinaden yazmadım). Ama genel olarak bu problem olmuyor. Sürücüler güncel olmayacak. Eğer mavi ekrana düşmezse driver kurulumunu yapıp cihazı kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı