Çözüldü Anakart ve RAM değişimi sonrası kurulum yapamamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Radaloa

Megapat
Makaleler
11
Yer
Karabük
Daha fazla  
Meslek
Tıp Mühendisi
RAM
CL16 3200MHZ 48GB
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
B550M Pro-Vdh
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda anakart ve RAM değişimi yaptıktan sonra sürekli otomatik onarım ekranına geçiyor. Flash belleği hazırladıktan sonra sıfır kurulum yapmak istiyorum ancak logo esnasında yeniden başlıyor.

Sistemin önceki hali.
AMD R5 5500 -RTX 4060-8G - B450M-A Pro Max II - 500GB SSD - 16 GB RAM.

Şimdiki hali.

AMD R5 5500 -RTX 4060-48 GB RAM B550M Pro-VDH 1TB SSD.

Çözüm
Denediğim yöntemleri ve çözümü yazıyorum arkadaşlar.

Öncelikle yeni anakart olduğu için BIOS güncellemesi yaptım ancak sorun çözülmedi.
Daha sonra anakartta belki 2x8 ve 2x16 şeklinde modüller kararlı değildir diye sadece 1 çifti kullandım ancak yine sonuç alamadım.
Sadece tek slot olarak deneme yaptım ve 8 GB olan modülü kullandım olmadı.
Daha sonra underclock yaparak işlemciyi 3.2 GHz'den 2.6 GHz'e getirdim ve EXPO modunu kapatıp 2133 MHz'e ayarladım PC açıldı.
Bu arada sistem hazır olduğu için içerisinde Rampage marka 650W 80+ bronz PSU kullanıyordu. BIOS voltaj değerlerine bakıp küçük bir kerat hesabı yapınca 12v hattının yükü stabil veremediğini fark ettim.
Gittim ve Cooler Master 750W 80+ Gold sertifikalı yeni bir PSU aldım ve sorunu tamamen çözdüm.
Bu arada 4.2 GHz olarak işlemcimi overclock ettim ve tüm modülleri takıp 3200 MHz'e ayarladım. 2 saat stres testine soktum ve sistem stabilliğini kontrol ettim.

Umarım bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar içinde bu bir çözüm olur.
Flashın hazırsa bios'tan sistemi direkt flash üzerinden başlatabilirsin.

Muhtemelen RAM ile anakart uyumlu çalışmıyor. Benzeri benim de başıma geldi. BIOS ayarlarını sıfırlamayı denedin mi? Ben nasıl çözdüm hatırlamıyorum ama BIOS pilini ve güç kablosunu çıkartıp statik elektrik atma amaçlı güç düğmesine en az 10 defa basın. En az 5-7dakika bekleyin makine soğusun. Ardından pili takın ve kabloyu takıp çalıştırın. Ben çoğu sorunumu böyle çözdüm.

Bunun aynısını 1 ay önce yaşadık. 1 adet RAM vardı bizde. O RAM'i başka slota takarak çözmüştük. Sizde de RAM ile alakalı bir sorun olabilir.

Denediğim yöntemleri ve çözümü yazıyorum arkadaşlar.

Öncelikle yeni anakart olduğu için BIOS güncellemesi yaptım ancak sorun çözülmedi.
Daha sonra anakartta belki 2x8 ve 2x16 şeklinde modüller kararlı değildir diye sadece 1 çifti kullandım ancak yine sonuç alamadım.
Sadece tek slot olarak deneme yaptım ve 8 GB olan modülü kullandım olmadı.
Daha sonra underclock yaparak işlemciyi 3.2 GHz'den 2.6 GHz'e getirdim ve EXPO modunu kapatıp 2133 MHz'e ayarladım PC açıldı.
Bu arada sistem hazır olduğu için içerisinde Rampage marka 650W 80+ bronz PSU kullanıyordu. BIOS voltaj değerlerine bakıp küçük bir kerat hesabı yapınca 12v hattının yükü stabil veremediğini fark ettim.
Gittim ve Cooler Master 750W 80+ Gold sertifikalı yeni bir PSU aldım ve sorunu tamamen çözdüm.
Bu arada 4.2 GHz olarak işlemcimi overclock ettim ve tüm modülleri takıp 3200 MHz'e ayarladım. 2 saat stres testine soktum ve sistem stabilliğini kontrol ettim.

Umarım bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar içinde bu bir çözüm olur.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…