Anakart ve RAM Uyum Sorunu

oguzhanguler

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim 2x2 gb'lık elixir cl9 1333 mhz ddr 3 ramlarım vardı. Sonradan buna kingston kvr 4 gb cl 9 1333 mhz aldık (2.eldi). Anakartım max 8 gb destekliyordu işlemcim ise 16 gb destekliyor, neyse taktık ekrana görüntü gelmedi ve de kapanmaya başladı, sonra çıkarttık eskileri taktık çalıştı. Kingston'u tek başına takınca yine çalışmadı biz de bozuktur diye geri verdik. Şimdi bilgisayar doğru düzgün açılmıyor ramları çıkarıp takmaktan slot bozulmuş olabilir mi ya da bozuk ram slotu bir şekilde yakmış ya da bozmuş olabilir mi? 2X2 yaptığımda pc genellikle açılmıyor, sonra bir 2 gb'lığı çıkartıp denediğimde açılıyor, sonra pc'yi kapatıp tekrardan 2'ciyi de takıyorum bu sefer 4 gb ram oluyor fakat pc'yi yeniden başlattığımda 2 gb görüyor. Bir daha yaptığımda açılmıyor. Neden olabilir? Arızalı olan şey nedir? Teşekkür ederim yardım edenlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki taktıgın ramlerin voltajına bakarmısıni 4gb ramle 2x2gb ram arasında voltaj farkı varsa çalışmayabilir bende yaşamıştım, müşterinin bilgisayarda.

Voltaj farkı yoktu herhalde,şuanda tanıdık bir bilgisayarcıya verdik son durumu yazarım.Eğer geldiğinde düzelmez ise Barış Özer'in dediğini yapacağım.

Çok uzun zaman önce yazmışım ve cevap vermediğim için özür dilerim sorun anakarttaymış yeni bir anakart almak zorunda kaldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…