Anakart veya işlemciye overclock yapılabilineceğini nasıl anlarız ?

Kendim konu da açmıştım fakat bir cevap alamadım. H55M-E23, X3440 işlemcim var. Soğutucu olarakta uygun fiyata Cooler Master Hyper 212 alacağım. OC yapma şansım var mı?
işlemcin o.c için uygun hatta biraz baktım oldukça iyi seviyelerde o.c yapanlar olmuş ama anakartın ne derece buna imkan verir emin olmak zor. ben yapabileceğini düşünüyorum .
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoda görebilirsinizçarpanları açık o.c uygun gibi görünüyor soğutmanız iyiyse deneyebilirsiniz
 
Merhaba arkadaşlar;

Ben size konuyu kısaca özetliyeyim. Bilgisayarın B'sinden anlamam; ama oyun oynamaya bayılırım. Elder scroll Online diye bir oyun var siz garanti biliyorsunuzdur. Ben bu oyunu yüksek ayarlarda oynamak için bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Tabi malum dolar olmuş 2.90.. Ucuz bir şeyler toplamak lazım dedim. Bu donanım parçalarını araştırırken 1 ay önce soğutma fanı diye tabir ettiğim şeyin aslında ekran kartı olduğunu, hani fişi taktığımız yer diye tabir ettiğim şeyin Power Supply olduğunu hatta " abi adı aklımda değil microçip diyorlar ya " dediğim şeyin ise işlemci olduğunu öğrendim. Hatta Vatan Bilgisayar'da rezil oluyoz çaktır miyim diye "bizim çocuğa doğum günü hediyesi alacağım ben zaten anlamam maksat çocuğu mutlu edeyim, masraf çıkarmayacak bir şeyler toplamak istiyorum" diye kırk takla attığım günler oldu.

İşte bu günlerden şimdi overclock yapmalara yok efendim bu işlemciler çok ısınıyor stock fan yerine ayrıca iyi soğutucu alsam mı diye ahkam kesmelere, bu ekran kartında LED neden yok ki diyerek artislik yapmalara kadar çetin bir süreçten geçerek bu günlere geldim. Şimdi benim anlamadığım tamam ben 2. el parça bulurum ucuza mal etmek için yırtınırım ama anladığım kadarıyla her CPU veya motherboard a overclock yapılacak diye bir şey yokmuş. ya da detaylı o.c. Yapılmıyormuş. Ben seçeceğim ya da piyasada bulabileceğim donanım bileşenlerinin o.c. Ye elverişli olduğunu ya da istediğimiz gibi o.c. Yapılabilir olduğunu nasıl anlayabilirim? Bir de lütfen bana konuyu anlatırken benim anlayabileceğim seviyede anlatır mısınız? Sonra rezil olmiim diye hemen anlamış gibi yapıyorum arkasından 3 saat de konuyu anlamak için araştırma yapıyorum... ya da olayı bana açıklaması zor olacağını düşünüyorsanız şu şu şu parçaları al YouTube'da izle şu işlemleri yap işini görür desenizde olur. Ama bak lütfen ucuz parçalardan bahsedelim malum hayat zor, havyar bile kaç dolar olmuş.

Şimdiden emekleriniz için teşekkür eder, sabrınızı tebrik ederim.

Not: O.C. = Overclock :)

2021'den yazıyorum ama... Dolar 2.90 değil :(
 

Geri
Yukarı