Anakart VGA ışığı yanıyor

Makaleler
3
Sistem açılmıyor ve anakart VGA ışığı yakıyor. Ekran kartı fanı dönmüyor ve ufaktan bir yanık kokusu oluyor. Eğer GPU'nun tamamen yanık olduğundan emin olursam ürünü aldığım adamın Sahibinden hesabını falan atacağım. Kimse almasın uzaklaşsın. Şimdi gelmiş kargo yaptı diyor. Aynen kardeşim kargocular ekran kartını çıkarıp Rampage PSU ile şoklasalar böyle olmaz yalana bak.

Hala bir umut diyorum çünkü işlemci fanı tam monte edilmemiş (braket yok) ve anakart uzay montaj. Uzay montajda birçok neden olabilir. Bir de anakartın altında plastik var, yanık kokusu oradan geliyor olabilir mi?

Ürün daha önce çalışmış ve bu sorunu yapıyorsa birkaç tavsiye verebiliriz. Benim standart önerilerim; İlk olarak kart oturmuşmu ona bak, kartın harici güç girişi varsa taktınmı. Bunlar zaten seninde bildiğin tavsiyeler. Ekran kartını çıkar, sistemin sorunsuz çalışıyormu, yani belki sisteminde bir sorun vardır.

Hocam benim kartta mı sorun çıktı?
Yok hocam ya saçma sapan bir model aldım daha yeni. Expedition'un yarısı kalitede olamaz yani.
@Sinan Uğurlu
Kart tam takılı, güç girişi de tam girmiş. Bana daha bugün geldi ve gelir gelmez taktım sonuç bu. Aldığım kişi fanının döndüğü bir video attı onun dışında bir şey yok.

Hocam, ürünü iade etmeniz lazım bence. Sonuçta anakartınız dahil ekran kartında sorun olduğunu söylüyor. bu işlemleri yaptıysanız fan arızalı olsa dahil sistem ilk başlangıçta görüntü vermesi lazım. Yani ürünü hemen iade edin bence.

Ekran kartını farklı bir sistemde denemeni öneririm, bir de ekran kartı üzerinde LED varsa onu kontrol et (genellikle güç girişinin üstünde yer alır). Sen Expedition'u da tam takılı olmayan işlemci fanı ile denemiştin o zaman kartın fanları dönüp durmuştu diye hatırlıyorum, bu yüzden bence sorun işlemci soğutucusunda değil.
Eğer kart başka sistemde de çalışmazsa MOSFET'leri arızalanmış olabilir. Tamiri mümkün eğer arıza oysa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı