Anakart virüsleri nasıl çalışır?

Merhaba. Bazı sağlam virüsler ihtimali düşük de olsa anakarta kadar gidebiliyor fakat nasıl bulaşıyorlar, nasıl korunabiliriz? Anakarta virüs bulaştığını nasıl tespit ederiz?

Format atınca silinmezler anakarta girerse o bilgisayarı artık kullanamayacağınız bir hale kadar gidebilir. Zaten çoğu zaman giremiyor ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

Merhaba. Bazı sağlam virüsler ihtimali düşük de olsa anakarta kadar gidebiliyor fakat nasıl bulaşıyorlar, nasıl korunabiliriz? Anakarta virüs bulaştığını nasıl tespit ederiz?
BIOS demek istiyorsun, Zero-Day olmadığı sürece anakartta belirli bir çipin içinden geçecek bir durum yok, zaten çok basit parçalardan yapıldığı için de henüz bunlar ciddiye alınmıyor.

Bak 4 yıl önce, inanmazsın belki ama, forumda konu geçmiş, okuyabilirsin burayı.

Malwarebytes üzerinden Rootkit taraması yapılabiliyor. Ama BIOS virüsü yediğimi öğrensem o anakartı bir daha kullanmazdım. Secure Boot açabilirsin daha fazla koruma için. Ama merak etmene gerek yok çünkü BIOS virüsleri eskidi ve yok denecek kadar azlar.

Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Malwarebytes üzerinden rootkit taraması yapılabiliyor. Ama BIOS virüsü yediğimi öğrensem o anakartı bir daha kullanmazdım. Secure Boot açabilirsin daha fazla koruma için. Ama merak etmene gerek yok çünkü BIOS virüsleri eskidi ve yok denecek kadar azlar.

Hocam ben BIOS virüsü yesem komple sistemi değiştirirdim :). Ve bir de merak ettiğim bir şey var bu tarz virüs yedikten sonra anakart garanti dışı kalır mı?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı