Çözüldü Anakart yanmış mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alper2002

Centipat
Daha fazla  
RAM
2x8 kingston 3200 mhz ,yedek gskill 8gb 2400mhz
SSD veya HDD modeli
sandisk sata,wd hdd
Ekran kartı
r7 370
Anakart
b350m pro vd plus
İşlemci
r5 1400
Bilgisayari uyku moduna al deyip yemek yemeye gitmistim geldigimde ise bilgisayar hala calisiyor ve ekran yoktu. Kapa AC yapinca da anakart uzerindeki VGA LED'i yaniyordu ve ekran gelmiyordu ne denediysem olmadi. Anakart yanmis olabilir mi? Ekran karti slotu mu calismiyor? APU islemci ile goruntu alabilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20250119_154234.jpg
    IMG_20250119_154234.jpg
    149,1 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir de o yanık gibi olan şey nedir,neden olur?
Lehimler ve termal padler ısıya bağlı olarak akı oluşturabiliyor. Orası resistörlerin ve VRM'lerin olduğu bölüm ve üzerlerinde de soğutma bloğu olduğu için böyle bir görüntü normal. Çok daha beterleri var ama hiçbir şekilde bir sorunun belirtisi değil, herhangi bir olumsuzluk da oluşturmazlar.
BIOS menüsüne girebiliyor veya anakartınızın açılış modülü karşınıza çıkıyor mu?

Bilgisayari uyku moduna al deyip yemek yemeye gitmistim geldigimde ise bilgisayar hala calisiyor ve ekran yoktu. Kapa AC yapinca da anakart uzerindeki VGA LED'i yaniyordu ve ekran gelmiyordu ne denediysem olmadi. Anakart yanmis olabilir mi? Ekran karti slotu mu calismiyor? APU islemci ile goruntu alabilir miyim?

Hocam videosunu atabilir misiniz ya da fotoğrafını.

Gösterdiğin şey yanık değil. Ayrıca ekran kartıyla ilgili hiçbir şey yok orada.

Ekran kartını sök, pinlerini bezle güzelce temizle ve geri tak. Bir de böyle dene.

Denedim islemcim R5 1400, onboard goruntu de alamadim. İslemciden mi anakarttan mi?
İşlemcinde dahili grafik birimi yok.

Gösterdiğin şey yanık değil. Ayrıca ekran kartıyla ilgili hiçbir şey yok orada.

Ekran kartını sök, pinlerini bezle güzelce temizle ve geri tak. Bir de böyle dene.

İşlemcinde dahili grafik birimi yok.
Hocam diğer ekran kartınıda denedim çalışmadı maalesef bios sifirladim gene olmadi farkli monitor farkli ram denedim olmadi bununda yanik oldugunu dusundum bende. Sorun güç kaynağında olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı