Anakart yazısı ekranında sistem donuyor

ichbinkdr

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 2600 6 Cores
GPU: Radeon Rx560 4gb
RAM: Gskill Aegis 8gb Cl-15, Gskill Ripjaws 8gb Cl-15
MAİNBOARD: B450M A-ProMax
HARD DRİVE: Seagate 500gb 7200rpm
SOLİD STATE DRİVE : Hikvision 480GB
POWERSUPPLY: XİGMATEK 600W 80PLUS BRONZE
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, selam. Dün MediaMarkt'tan Rampage klavye, mouse ve kulaklık aldım. Gayet güzel fakat bu sabah kalktım, PC'yi çalıştırdım, hiç olmayan sorun, bugün oldu. Anakart yazısı ekranında dondu. Düğmeden kapatıp tekrar açtım, tekrar aynı sorun oldu. Arkadan klavye, mouse USB'sini çıkardım, şifre isteme kısmında tekrar taktım, düzeldi. 300W PSU var. Sorun neden kaynaklı olabilir, güç mü yetmiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, selam. Dün MediaMarkt'tan Rampage klavye, mouse ve kulaklık aldım. Gayet güzel fakat bu sabah kalktım, PC'yi çalıştırdım, hiç olmayan sorun, bugün oldu. Anakart yazısı ekranında dondu. Düğmeden kapatıp tekrar açtım, tekrar aynı sorun oldu. Arkadan klavye, mouse USB'sini çıkardım, şifre isteme kısmında tekrar taktım, düzeldi. 300W PSU var. Sorun neden kaynaklı olabilir, güç mü yetmiyor?
Sisteme bağlı. Sisteme yetmiyor olabilir PSU.

Sisteme bağlı. Sisteme yetmiyor olabilir PSU.

Eskiden böyle bir sorun yoktu. Rampage seti dizdim, MediaMarkt'tan, sabah açtığımda anakart yazısı ekranında dondu. Bilgisayar kapattım, arkadan klavye, mouse USB'sini çıkarttım, düzeldi. Şifre isteme yerinde tekrar taktım, donmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldığın klavye mouse un güç tüketimi daha yüksek, yeni bir PSU alman gerekiyor.

Tekrar diyorum anakart ekran yazısında kalıyor fareyi veya klavye USB'sini çıkarttığında düzeliyor tekrar taktığında sorun ortadan kalkıyor.

Güç tüketimini yükseltmek için bir oyun açar mısın? Eğer donar veya kapanırsa kesin PSU kaynaklı.

Açtım bugün arkadaşlarla CS:GO'ya girdik hiçbir sorun çıkmadı GTA 4'ede girdim onda da sorun çıkmadı.

@ichbinkdr Fast boot seçeneği açıksa kapatmayı dener misin?
Ayrıca BIOS güncellemesi varsa yüklemeni öneririm.

Hızlı başlatma seçeneği kapalı BIOS güncel mi bilmiyorum sistemim eski Phoenix bir BIOS'a sahip. Anakart modeli foxcoon GX31MP mi öyle birşeydi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı