1.5 aydır kullanılmayan yazıcının baskıları bozuk cıkıyor

xegehanx45

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Yurt dışından pei tabla sipariş verdigim icin ender 3 V3 SE yazicimi 1 2 aya yakin suredir kullanamiyordum. Bugün yazici geldi benchyi her zamanki default 0.2mm preset ile bastim ancak eski baskilara gore cok daha cirkin oldu. Bunu nasıl duzeltebilirim? @Siyah Martı hocam yardimci olabilirsiniz sevinirim. Dilimleyici olarak Creality print kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-12-04 at 22.51.31 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-12-04 at 22.51.31 (1).jpeg
    211,5 KB · Görüntüleme: 26
  • WhatsApp Image 2025-12-04 at 22.51.31.jpeg
    WhatsApp Image 2025-12-04 at 22.51.31.jpeg
    239,2 KB · Görüntüleme: 24
  • WhatsApp Image 2025-12-04 at 22.55.37.jpeg
    WhatsApp Image 2025-12-04 at 22.55.37.jpeg
    61,7 KB · Görüntüleme: 23
Hocam çok bilmiyorum ama Kafa Temizliği gibi bir ayar varsa bence çözer gibi

Kafa temizligi derken neyi kastediyorsunuz acaba daha once hiç duymadim da.
Hocam yani basım yapan kısım, ucunu temizleme işlemi, bazıları otomatik yapıyor, yanlış olmasın o şekilde bir ayarı temizlik modu varsa onu çalıştırın genellikle etkili oluyor

Hocam yani basım yapan kısım, ucunu temizleme işlemi, bazıları otomatik yapıyor, yanlış olmasın o şekilde bir ayarı temizlik modu varsa onu çalıştırın genellikle etkili oluyor.

Aynen onu yapiyor ya baski oncesinde tablanin soluna bir serit cekiyor. Bir de ben nozzleyi 1 kez 0.2'ye gecirip geri 0.4 taktim ama hotend sicakken yaptim sorunun kaynagi bu olabilir mi ondan sonra olmaya basladi zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
olabilir sıcakken parçalar yapışıyor olabilir ucuna, biraz dinlensin makine bir kez daha denersin inşallah olur sorun çözülür

Selamlar. Yurt dışından pei tabla sipariş verdigim icin ender 3 V3 SE yazicimi 1 2 aya yakin suredir kullanamiyordum. Bugün yazici geldi benchyi her zamanki default 0.2mm preset ile bastim ancak eski baskilara gore cok daha cirkin oldu. Bunu nasıl duzeltebilirim? @Siyah Martı hocam yardimci olabilirsiniz sevinirim. Dilimleyici olarak Creality print kullanıyorum.

Filament vs tozlu mu toz gibi etkenlerde aşırı bozuyor ayrıca rutubet olabilir filamentlerinde, açık kaldıktan bir süre sonra kaçınılmaz gibi bir şey oluyor çünkü genelde.

Yok filamentler zaten ayri bir saklama kabinda duruyor. İcinde 10 15 tane silica jel var o yuzden ondan dolayi olduğunu da dusunmuyorum.

Hocam xyz kupu bastim bir tane sorun X ve Y eksenlerinde kayislarla vb alakali olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdıklarından bir ara 0.2mm nozzle kullandığını anlıyorum. Öyle ise:

Öncelikle nozzle sıcakken değiştirmende hata yok zaten öyle yapman gerek.
Nozzle değişimi sonrası tekrar tabla ayarı yapman da gerekli.

Heat block'un içinde kısa bir PTFE boru var, onu kontrol et, deforme olmuşsa yenilersin, boyunun aynı uçarının tam düz kesilmesi gerekli. Nozülü takarken PTFE tüple öpüşmesi gerek, arada boşluk kalmasın. Sonrasında klasik tabla ayarı tabii.

Nozülün yenilenmesi gerekli ise yeniye geçersin.

Baskı öncesi kullandığın profilin nozzle çapına uygun olduğuna da tekrar bakman iyi olur.

Son düzenleme:
Yazdıklarından bir ara 0.2mm nozzle kullandığını anlıyorum. Öyle ise:

Öncelikle nozzle sıcakken değiştirmende hata yok zaten öyle yapman gerek.
Nozzle değişimi sonrası tekrar tabla ayarı yapman da gerekli.

Heat Block'un içinde kısa bir PTFE boru var, onu kontrol et, deforme olmuşsa yenilersin, boyunun aynı uçarının tam düz kesilmesi gerekli. Nozülü takarken PTFE tüple öpüşmesi gerek, arada boşluk kalmasın. Sonrasında klasik tabla ayarı tabii.

Nozülün yenilenmesi gerekli ise yeniye geçersin.

Baskı öncesi kullandığın profilin nozzle çapına uygun olduğuna da tekrar bakman iyi olur.

Sağ olun hocam simdi kayislarin sikiligini degistirdim ve cozdum sorunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı