Anakarta çoklu fan takmanın zararı var mı?

emrah bozkurt

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Bilgisayarımın kasasını yeniledim. Zalman z11 NEO aldım. Anakartım asus z97-k.İşlemci soğutucum Corsair h80i. Kasada 5 adet giriş, h80i hariç 2 adette çıkış fanı var. H80i anakartın işlemci fanı portuna bağlı. bunun dışında anakartta 2 adet kasa fanı portu mevcut. 2 fanıda bunlara takarsam diğerlerini PSU takmam gerekecek. Ancak onları yönetemeyeceğim. Fan kontolcu tak diyeceksiniz ancak kasada yer yok, sağını solunu da delmek istemiyorum.

Şimdi ben 3pinli fan çoklayıcı kablo alsam, Fanların 4ünü anakartın kasa fanı port1'e diğer üçünü de diğerine taksam. Asus Ai yardımıyla fanları yazılımsal olarak yönetmez miyim? Anakart üstündeki kasa fanı portları tek fanı mı destekliyor? Fan RPM bilgilerini öğrenmek benim için problem değil, fanları sessizleştireyim yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zalman Z11 NEO kullanıyorum. Kasamda önde 2, üstte 2, altta 1 , 1 adette egzoz fanı bulunmakta. Aşağıda linkini vereceğim aparatı satın aldım. Fanların hepsi anakarta bağlı, hızlarını BIOS'tan kontrol edebiliyorum.
Yan kapaklardaki 80mm'lik kapak fanları molex ile bağlı. Onları kafana takma. Sessiz çalışıyorlar.

3 Pin - 3*3 Pin Çoğaltma Kablosu - Modifiye Malzemecisi

Zalman Z11 NEO kullanıyorum. Kasamda önde 2, üstte 2, altta 1 , 1 adette egzoz fanı bulunmakta. Aşağıda linkini vereceğim aparatı satın aldım. Fanların hepsi anakarta bağlı, hızlarını BIOS'tan kontrol edebiliyorum.
Yan kapaklardaki 80mm'lik kapak fanları molex ile bağlı. Onları kafana takma. Sessiz çalışıyorlar.

3 Pin - 3*3 Pin Çoğaltma Kablosu - Modifiye Malzemecisi

Aynı üründen satın aldım. Sesten kurtuldum çok şükür. Bende de aynı fanlar mevcut. Ancak sormak istediğim benim zalman z11 neo da öndeki 12 lik ledli fan molex geldi.3 pinli değil. Sizinkinde de molex miydi. Kafayı taktım resmen onuda değiştireceğim herhalde. Yandaki 8likler gerçekten ses yapmıyor ama ben onlara bile baktım ancak piyasada düzgün slim 8lik fan yok. standart kalın fanlar da oraya sığmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı