Anakarta start kablosu uyumsuz

Start kablon gerçekten o ise standart dışı. Hangi kasadan çıktı o kablo ya? Ya hazır kasan var ya da start kablosunun ne olduğundan bihabersin...
HP bir kasanın, gerçekten start kablosu kendisi. Bir ara takmayı unutup sistem çalışmayınca sistemi bozduğumu sanmıştım.
Eğer gerçekten güç tuşuna giden kablo bu ise o soketin sadece 2 pini start pinidir. Arkadaş onları plastiğin içinden çıkarıp direkt olarak takmanı önermiş. Ben de aynı şeyi öneririm. Yalnız o kablo start kablosundan çok ön kasa USB girişleri gibi geldi bana.
Bastırıp denedim ancak çıkmıyor.
Aynısını ben de demiştim. Daha çok HD AUDIO veya USB 2.0 kablosu gibi duruyor.
Yok hocam değil. Onlar farklı kablolar.
95 dereceye sabitleniyorsa işlemci kendini frenlediği için olabilir. Stok halde boost frekansı 2.93 GHz o işlemcinin.
Yarın kargom gelsin bakacağım.
Ya hazır kasan var ya da start kablosunun ne olduğundan bihabersin...
Hazır kasaydı ancak ben geliştirdim işte, HP A6632TR adlı bir kasaydı.

Çıkar, iğneyle içeriden ittirmeyi de deneyebilirsin. Elinden geliyorsa kendin bir start kablosu bile yapabilirsin, basit bir şey. Yalnız hangi 2 kablonun güç tuşuna gittiğini de anlaman lazım. Çünkü diğer kablolar muhtemelen başka bir yere gidiyor. 2 tanesi de güç tuşu üzerindeki ışığa gidiyor olabilir.
Bu arada RAM'lerini de yanlış takmışsın. 2 slot dolduracaksan aynı renk olanlara takman gerekiyor. Çift kanal çalışabilmesi için.

Çıkar, iğneyle içeriden ittirmeyi de deneyebilirsin. Elinden geliyorsa kendin bir start kablosu bile yapabilirsin, basit bir şey. Yalnız hangi 2 kablonun güç tuşuna gittiğini de anlaman lazım. Çünkü diğer kablolar muhtemelen başka bir yere gidiyor. 2 tanesi de güç tuşu üzerindeki ışığa gidiyor olabilir.
Işığa falan giden kablolar var, nasıl yapacağım kendi kablomu? Bu kablonun hangi renk kabloları güç start için? O renkleri takarsam sadece çalışabilir.
Bu arada RAM'lerini de yanlış takmışsın. 2 slot dolduracaksan aynı renk olanlara takman gerekiyor. Çift kanal çalışabilmesi için.
Biliyorum ancak satıcının dediğine göre ilk 2 slot çalışmıyormuş. Deneyeceğim yine de.

Hangi renk olduğunu bilmiyorum. Kendi kablonu ana kart üzerindeki startı tetikleyen 2 pine kablo lehimleyerek yapabilirsin. Kabloların ucunu kasadaki güç butonuna bağlayabilir, kabloları bir switch ile birleştirebilir ya da direkt olarak kabloları birbirine sürtebilirsin. Anlamıyorsan hiç bulaşma.

Hangi renk olduğunu bilmiyorum. Kendi kablonu ana kart üzerindeki startı tetikleyen 2 pine kablo lehimleyerek yapabilirsin. Kabloların ucunu kasadaki güç butonuna bağlayabilir, kabloları bir switch ile birleştirebilir ya da direkt olarak kabloları birbirine sürtebilirsin. Anlamıyorsan hiç bulaşma.
Şöyle deneyeyim, bu elimdeki kablonun uçlarını bir deneyeyim o iki pine. En fazla ne olabilir? Sonuçta elektrik vermiyoruz, ışık dışında başka bir şey yok. 2 tane ışığı var güç tuşunun.

HP 500B MT kasaya sahipsiniz değil mi? :) Pinleri direk o porta uydurmalısınız, pinlerin de ne işe yaradıklarına ancak kasanın ön kapağını çıkararak bakabilirsiniz. Hangi kablo nereye bağlanmış, rengi nedir diye tek tek görmeniz gerekiyor. Yalnız o kablonun uçlarını birbirinden ayıramadığınız için sıkıntı çıkarabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı