Anakartı bükmek zarar verir mi?

@TrollSelçuk

Hangi bağlantıyı sağladığına göre değişir. Güç sorunları, veri akışında kopukluk sonucu sorunlar veya buna benzer şeyler yaşanabilir. Sizin sorununuz anakart kaynaklı da olmayabilir. Bükme sonucu bir hasar oluştuysa, her türlü sorunun sebebi olabileceğini söylüyorum.
 
Hocam size soruyorum ki anakart ile alakası var mıdır diye? Evet veya hayır demek bukadar zor olmamalı. Sadece sorum şudur ekran kartı ve PCI Express görüntü ileten yerler değil mi? Bi kartta kırmızıya aldığım yer ne alaka olabilir ki orayla benim şahsen fikrim budur.
Görüntü bozukluğu ile alakası olabilir işte. Hocam nasıl kesin konuşalım? Büyük bir ihtimalle var. Böyle kesin bir sonuç alamazsınız sadece tahminen alakası var. Denemeniz lazım.
Ekran kartı ve PCI Express slotunun çalışmasında görev alan tellerden biri zarar gördüyse nasıl sorunsuz çalışsın?
 
EBDF7721-E5A8-4E64-870B-8CF71D36A1AD.jpeg

Temsili olarak bu fotoğrafa bakabilirsiniz. O katmanların birer amacı var. Diğer donanımlarla iletişimin sağlanması da bu katmanlar içerisinde gerçekleşiyor. PCI-e bağlantısı da buralardan geçiyor haliyle.
 
Anakartı bükmüşsün yani kasıtlı ve fiziksel bir zarar vermişsin.Neden böyle birşey yaptın ne zararı vardı hala anlamış değilim anakartı heryeri birbirine bağlı elektriksel bir oluşum ekranın sapıtması normal hala çalışıyorsa şükürler olsun
 
Ya akşam akşam hem kibar davranılması gereken parçayı kayıt gibi katlamışsın hemde millete atar gider yapıyorsun. Böyle saçmalık olamaz. Bozmuşsun işte anakartı. Anakart bükülecek bir şey mi? Başka bir sebebi olamaz. Başka bir anakart ile dene. İnsanlara karşı da kibar ol. Senin yaptığın hata yüzünden kimseyi kırmaya ve azarlamaya hakkın yok. Adamlar yardımcı olmaya çalışıyorlar.
 
Anakartlar'da bizim meslek liselerinde, en azından benim öğrendiğim şekilde en basit haliyle bir bakır plaket olarak düşünülebilir. Biz siyah bir kalemle ismini hatırlayamadım şimdi, yollar çiziyorduk. Sonra onu asite batırıp çıkarttığımızda çizdiğimiz yerler iletken oluyordu. Biz fazladan 5 tane yapmıştık ve bir arkadaş kanka bunları bükersek nolur dedi, üzerine flip-flop devresi kurduk ve büktük. Çalışan devre çalışmadı. Sorununa gelirsek, büktüğün kısımda dışardan bakıldığında Chipset, RAM girişleri ve sanırım 24 pin anakart güç girişi var. Ve emin ol bir sürü yol vardır orda o yüzden herhangi bir şey hasar görmüş olabilir. Ekran kartın güç girişi olmayan, anakart'dan güç olan bir ekran kartı ise ekranında ki sorunlarda bu yüzden oluyor olabilir.
Konuda ki diğer arkadaşlar içinde, adamın adı TrollSelcuk arkadaşlar. Biz sorunu anlatalım, geçelim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı