Anakartı nasıl sökerim?

aa88

Hectopat
Merhaba

Yeni bir kasa alacağım, anakartımın üstünde sıvı soğutma var anakartı kasadan sökerken bu sıvı soğutmayı anakarttan ayırmak istemiyorum,

-Böyle direk anakartı sökebilir miyim kasadan?

İşlemcideki termal macun yeni sürüldü 10 günlük o yüzden tekrar sürmek istemiyorum,

-Mecbur sıvı soğutmayı sökmem gerekiyorsa o zaman tekrar macunu eskisi gibi olur mu yoksa yeniden sürmek zorunda kalır mıyım?

Teşekkürler.

Sıvı soğutma konusunda yorum yapmayacağım bilgisizim fakat anakartınızı sökmek için öncelikle ekran kartı ve güç bağlantılarını sökmelisiniz. Daha sonra anakartı ayaklara sabitleyen vidaların hepsini çıkarıp anakartı fazla güç uygulamadan kaldırabilirsiniz. Eğer gelmiyorsa zaten vidalardan tekini atlamışsınız demektir ya da bir kabloya falan takılıyordur. Sıvı soğutmanın radyatörü ile birlikte kasadan anakart+işlemci+soğutucu+RAM tek parça halinde çıkarıp yeni kasaya monte edebilirsiniz. Kasanızı sıvı soğutma modelinizi bilmiyorum fakat büyük ihtimalle dikkatli olmanız halinde herhangi bir sorun yaşamanız zor.

Yeni kasaya anakartı yerleştirirken ayaklara fazla sürtüp çizmemeye dikkat edin. Aceleye getirmeyin kısacası ağırdan alın. Son olarak soğutucuyu işlemcinin üzerinden sökmediğiniz sürece macuna bir şey olmaz.

Hocam cevap verip yadrım eden konuyu düzelten herkese teşekkür ederim.

Pompalar vidaları engellemiyor ordan yırttım zaten 4 vida var onlar da köşelere doğru,

Birde Emkayjee nin dediği gibi radyatör ile anakartı aynı anda çıkartabilirmiyim diye düşünüyorum neyse bi yolunu bulucam

Hayatımda ilk defa kasa düzenliyorum :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı