Anakartı ters akımdan koruma

kesmelim

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2020
Mesajlar
51
Çözümler
1
Herkese merhaba. Arduino kullanan birisi olarak daha önceki bilgisayarımın anakartını ters akım yüzünden yaktım. Tekrar aynı riske girmek istemediğim için önlem almak istiyorum. USB çoklayıcılar ters akım geldiği zaman koruma sağlar mı? ya da Arduino'nun beslemesini bilgisayardan değil de dışarıdan yapsam olur mu ki?
 
WUZHII® ZK-H485 USB - RS485 İletişim Modülü TVS Koruması Kısa Devre Koruması Otomatik Akış CH340E Yalıtımlı Endüstriyel Sınıf bu şekilde bir aparat kullanabilirsiniz ya da dışarıdan besleyerek ters bağlantı olduğunda en fazla Arduino'nuz yanar.
Dışarıdan besleme aklıma geldi evet ama nereden besleyeceğim karar veremedim usb soketinden siyah ve kırmızı kabloyu kesip 5 v versem olur galiba
Akım korumalı priz alıp beslemeyi dışarıdan yapsanız olmaz mı?
Hocam prizle alakalı değil arduinoya tera akım gelirse pc yi de etkiliyor arduinoyu dışarıdan beslersem çalışırmı bilmiyorum denemek gerek
 
Dışarıdan besleme aklıma geldi evet ama nereden besleyeceğim karar veremedim USB soketinden siyah ve kırmızı kabloyu kesip 5 v versem olur galiba.

Hocam prizle alakalı değil Arduino'ya tera akım gelirse PC'yi de etkiliyor Arduino'yu dışarıdan beslersem çalışır mı bilmiyorum denemek gerek.

Direk jack girişinden besleyin Micro modeli değil ise.
 

Geri
Yukarı