Anakartın 2. RAM slotu çalışmıyor

ledz3ppelin

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, ikinci RAM slotum çalışmıyor. (B1 slotu) iki tane aynı marka ve aynı model 8 GB RAM'e sahibim. RAM'lerin ikisi de sağlam. Tek tek ilk slota takarak test ettim. 2x8 denediğimde ikinci RAM'i okumuyor. Ayrıca ikinci RAM'i de taktığımda 3200 MHz olan RAM 2666 MHz'e düşüyor. Tekrar yükselttiğimde birkaç kez restart atıyor ve 2666 MHz'e düşürüyor. Sizce bunun sebebi nedir?

Ek: Bütün parçalar geçen hafta sıfır alındı. İşlemciyi ilk aldığımda yuvasına oturmamıştı. Sonrasında pinlerden birinin (vss) kırıldığını fark ettim. Ancak bilgisayarım halen çalışıyor. Bu sorunla bir bağlantısı olabilir mi?

Pinler ram slotlarına giden iletişimi oluşturmakta zorlanıyor olabilir. Bende de lga 1700 pin slotu vardı anakartımda. En az 5 pinim yamuktu. Tek ram slotumun çalışmamasına, hatta bir ramin tanınamasına sebep oluyordu. Sorun %95 ihtimal kırık olan pinden kaynaklı.

Selamlar, ikinci RAM slotum çalışmıyor. (B1 slotu) iki tane aynı marka ve aynı model 8 GB RAM'e sahibim. RAM'lerin ikisi de sağlam. Tek tek ilk slota takarak test ettim. 2x8 denediğimde ikinci RAM'i okumuyor. Ayrıca ikinci RAM'i de taktığımda 3200 MHz olan RAM 2666 MHz'e düşüyor. Tekrar yükselttiğimde birkaç kez restart atıyor ve 2666 MHz'e düşürüyor. Sizce bunun sebebi nedir?

Ek: Bütün parçalar geçen hafta sıfır alındı. İşlemciyi ilk aldığımda yuvasına oturmamıştı. Sonrasında pinlerden birinin (vss) kırıldığını fark ettim. Ancak bilgisayarım halen çalışıyor. Bu sorunla bir bağlantısı olabilir mi?

Anakarttamı sıfır alındı hocam montajı kim yaptı veya 8 GB RAM olarak mı geldi siz aldıgınızda yoksa 16 GB RAM olarak mı?

Anakarttamı sıfır alındı hocam montajı kim yaptı veya 8 GB RAM olarak mı geldi siz aldıgınızda yoksa 16 GB RAM olarak mı?
valla anakart sıfır alındı. daha windows bile kurmadan biosa girdiğimde ikinci rami okumadığını farkettim. 2 tane 8 gb ram var 2x8 olarak. 2.slota sadece 8 gb taktığımda sisteme görüntü bile gelmiyor.

Vallahi anakart sıfır alındı. Daha Windows bile kurmadan BIOS'a girdiğimde ikinci RAM'i okumadığını fark ettim. 2 tane 8 GB RAM var 2x8 olarak. 2.slota sadece 8 GB taktığımda sisteme görüntü bile gelmiyor.

Nereden aldınız?

Pinler RAM slotlarına giden iletişimi oluşturmakta zorlanıyor olabilir. Bende de LGA 1700 pin slotu vardı anakartımda. En az 5 pinim yamuktu. Tek RAM slotumun çalışmamasına, hatta bir RAM'in tanınamasına sebep oluyordu. Sorun %95 ihtimal kırık olan pinden kaynaklı.

Yeni işlemci almak ve şu anki RAM'leri satıp tek kanal 16 almak arasında gidip geliyorum açıkçası. Tek bir kırık pinle ne kadar idare edebilirim? Herhangi bir sıkıntı olur mu?

Nereden aldınız?

Amazon'dan aldım. A520M V2 k Gigabyte'ın

Yeni işlemci almak ve şu anki RAM'leri satıp tek kanal 16 almak arasında gidip geliyorum açıkçası. Tek bir kırık pinle ne kadar idare edebilirim? Herhangi bir sıkıntı olur mu?

Amazon'dan aldım. A520M V2 k Gigabyte'ın.

Durumu izah edip kesinlikle iade talebi olusturun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı