Arkadaşlar işlemci fanını tornavida ile çıkarmaya çalışırken anakartın arka kısmını çizdim o çizgiye baktım DDR 2 RAM'e gidiyor ben DDR 3 slotunu kullanacağım acaba sorun yaratır mı? İlk tecrübemde maalesef böyle bir hata yaptım şu an sadece kasa, güç kaynağı anakart işlemci ve RAM elimde diğer parçalar sonra geleceği için deneyemiyorum, bu çizik bir sorun yaratır mı? Çok kötü vicdan azabı çekiyorum şu an.
İçini rahatlatmak için onu test etmelisin. Eğer kendin deneme imkanın yoksa işini bilen bir bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim. Ama bir de olaya şuradan bak. Bunlar hep tecrübedir. Ben mesela kasanın ön panel bağlantısını anakarta takarken nerdeyse o pinlerden birini kırıyordum. Cımbızla düzelttim. Ama nasıl düzelttiğimi, nerelerimden ter aktığını hiç sorma
Tam olarak anlamak için test etmelisin ama çalıştığı sürece boşver, benim ekran kartını çıkarmaya yarayan plastik kırık, tornavida ile attırıyorum kartı ve bozulana kadar da umursamayacağım, sende çalıştığı sürece umursama.
Bence bilgisayarı açacak kadar parça var elinde. Uzay montaj yapıp, parçaları birleştirip tv'ye bağlarsan bios ekranına girebilirsin. Tek ihtiyaç klavye. Hatta elinde hdd varsa windows kurulumu bile yapabilirsin.
Bence bir bilgisayarcı veya bilgisayar hurdacısı varsa gidip test ettirmen gerek (Tabi ki bir sıkıntı yoktur ama ben bile üzüldüm öyle düşünmene :/) Zaten onlarda parça da boldur yani test ederler diye düşünüyorum
Bence bilgisayarı açacak kadar parça var elinde. Uzay montaj yapıp, parçaları birleştirip tv'ye bağlarsan bios ekranına girebilirsin. Tek ihtiyaç klavye. Hatta elinde hdd varsa windows kurulumu bile yapabilirsin.
Bence bir bilgisayarcı veya bilgisayar hurdacısı varsa gidip test ettirmen gerek (Tabi ki bir sıkıntı yoktur ama ben bile üzüldüm öyle düşünmene :/) Zaten onlarda parça da boldur yani test ederler diye düşünüyorum
Çalışır (zaten RAM'i deneyeceksiniz HDD olmadan da sistem boot etme aşamasına kadar gelir). O aşamada zaten insert media falan yazar.
Şimdi aklıma geldi işlemciniz falan var mıydı hazırda takabileceğiniz? Yoksa kendiniz deneyemezsiniz diye düşünüyorum eğer durum öyleyse
İşlemci takarken işlemci pinini büken gördüm. Yanımdaydı o eleman kasa topluyordu. Başka bir zaman da ekran kartı vidasını sıkarken tornavidayı kaydırıp anakartın üzerine bıçak saplar gibi vurmuştu aynı eleman. Yani olabiliyor. İnsan hatası. Ama dikkatli olmak gerekiyor. Bu işlerle uğraşırken düzenli olmak stressiz ve aydınlık yerde çalışmak uğraşmak, gerekiyor. Geçmiş olsun. Benim de kendi bilgisayarım ilk önce rami bozuldu mavi ekran verdi. Garantiden ram değişti. Sonra kendi kendine anakart arızalandı (Asus p8z68v-pro) dahili gpu iptal (arızadan dolayı) ve beraberinde Amd Radeon Hd6950 kartımı yaktı. Belki de tam tersi. Ekran kartı yanıp beraberinde anakartı götürdü. Duman çıktı karttan. Yanık kokusu falan. Çok üzülmüştüm. 12gb olan 4 tane ramimi 8gb görüyordu yanmadan önce. Elimde i5 2500k işlemci kaldı. Kalan ramlerle a10 7890k apu ile yeni anakartla sistem topladım. Aynı ramleri 12gb olarak kullanmaktayım. Bu da benim dramım işte. O slotta sorun olup olmadığını ram takıp denemekten başka çaren yok. Ama diğer slotlarda hiç problem olmaz.
diğer parçaları sipariş etmedim onların parasını da biriktiriyorum ama şimdi ana karta böyle bir şey olduğu için alsam mı almasam mı bilmiyorum eğer bozuksa anakart o verdiğim paralar da gidecek çok kötü durumdayım şu an