Anakartın desteklemediği işlemci anakarta takılır mı?

retgit.exe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1. 5600h 1650 24 gb ram win 10 home single language
2..Ryzen 5 5500 - MSI RX 570 Armor 4GB - 32GB DDR4 2667 MHz RAM - MSI B450M Pro-M2 V2- 500GB m2 SSD + 240GB SSD + 500GB HDD - PowerBoost 650W PSU - Windows 10 LTSC (21H2)
3.Intel Celeron 5205U 8gb ram win 10 home single language
4. PS3
Mesela anakartin desteklemediği işlemci anakarta takılır mı? Cipseti aynıysa soket aynıysa işlemcinin fazla anlamadım. Biraz daha açabilirim.

Bir işlemci ile anakartın soket yapıları aynı değil ise o işlemci anakart ile uyumlu değildir. Olay bu aslında.

Örneğin AM4 soket bir işlemciyi LGA 1200 soket bir anakarta takamazsınız.

Bir işlemci ile anakartın soket yapıları aynı değil ise o işlemci anakart ile uyumlu değildir. Olay bu aslında.

Örneğin AM4 soket bir işlemciyi LGA 1200 soket bir anakarta takamazsınız.
Hocam bu kadar basit olsa uyumluluk konusunda zorluk olmazdı.

Hocam bu kadar basit olsa uyumluluk konusunda zorluk olmazdı.

Ne gibi bir zorluk tam olarak? Biraz daha açar mısınız hocam? Soket aynı olunca işlemci oturur zaten. Yazılımsal zorluklar mı bahsettiğiniz şey?

Ne gibi bir zorluk tam olarak? Biraz daha açar mısınız hocam? Soket aynı olunca işlemci oturur zaten. Yazılımsal zorluklar mı bahsettiğiniz şey?
Hocam BIOS güncellemesi bile işlemci uyumluluğunu etkiler. Aslında bahsetmek istediğim şey buydu. Mesela B550 kartlarda 5000 serisi BIOS güncellemesi yapılmadan çalışmıyor.

Hocam BIOS güncellemesi bile işlemci uyumluluğunu etkiler. Aslında bahsetmek istediğim şey buydu. Mesela B550 kartlarda 5000 serisi BIOS güncellemesi yapılmadan çalışmıyor.

Çoğu B550 anakartta BIOS güncellemesine gerek yok artık, 5000 ready gelen anakartlar var.

Ama evet, BIOS da bu işin önemli parçası. Genelde nesil nesil geldiği için bu BIOS'lar, nesil yükseltmesi olmayacaksa aynı soket içinde sorun olmaz büyük ihtimal.

Anakart DGS965SS işlemcim E6400 2.13GHz takmak istediğim Quad Q6600 işlemci.
Ben zamanında Quad desteği olmayan anakarta takmıştım aynı işlemciden. Sonra epey uğraştım niye 3 çekirdek şeklinde çalışıyor diye. Meğer anakarttanmış. Anakartınızı biraz araştırın internette quad işlemci kullanan varsa size de olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı