Merhaba arkadaşlar. Bugün çalıştığım yerde birisi kağıda işlemci, board, RAM, SSD, HDD vs. yazmış yanına fiyatları yazmış. Anakart yerine board yazmış dedim board diye anakart ve ekran kartını mı bahsettin diye hayır sadece anakart dedi. Gerçekten çok şaşırdım çünkü anakarta 700 TL verecek ve vereceği 700 TL anakart 1150 soket yani Z97. Neden anakarta 700 TL veriyorsun dediğimde ise işlemcinin tam performansından yararlanmak istiyorum dedi hiç bir şey anlamadım yani 400 TL bir anakart ile 700 TL anakart arasında mosfet DIGI vesaire bunların farkı olur. USB 3.1 desteği olur RAID 0 desteği veya daha fazla ekran kartı slotu x16 bant genişliğinde olur böyle farklar olur. Kendisi 4790K alacak ona işlemci soğutucusu almayacak ama 700 TL anakarta verecek. Neden diye sorduğumda işlemcimin tam performansından yararlanmak istiyorum diyor. Ben diyorum 400 TL'ye bir anakart alsan fark olmayacak hayır olur diyor. Voltaj yollarında farklar var diyor vesaire. Siz ne diyorsunuz arada işlemci üzerinde bir performans farkı olur mu? Ben olmaz diyorum sizin düşüncelerinizi almak istiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: