Çözüldü Anakartın legacy veya UEFI olduğu nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lostchanceee

Nanopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öğretmenden bir izin alarak okuldaki bilgisayar sınıfındaki bilgisayarlara format atacağız. F2 ile BIOS girip en aşağı baktığımızda 2020 American Megatrends yazıyor, hoca MBR diyor. Bu da zaten legacy BIOS demektir ancak diskpart girdiğimizde list disk yazınca GPT ibaresinin altında "*" işareti var yani yıldız ibaresi ancak BIOS mavi-gri renkler içermekte. Bu legacy midir UEFI mıdır şimdi? Yani GPT kurulum mu yapmalıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine anlamadım tam olarak :) Ama anladığım kadarıyla farklı farklı modellerde bilgisayarlar var. Dediğiniz modelleri bilmediğim için bunu bilemem. Ama birbirlerine yakın modeller ise ve yakın tarihlerde çıkmışlar ise UEFI destekli olduklarını düşünüyorum.10 yıl öncesinin bilgisayarları bile UEFI destekli.
Casper Nirvana AIO A700 All In One PC | Casper bu mu emin değilim ancak bu veya görüntüsel olarak bunla aynı.

Bence direkt Windows+r tuşları ile çalıştırı açın. Sonrasında msinfo32 yazın. Açılan kısımda BIOS modu yazar, orada ne olduğunu görebilirsiniz. En doğru yok bu çünkü veya BIOS'tan bakabilirsiniz.

Aklımda oda vardı ancak Windows 10 ve 11leri farklı bilgisayarlara kuracağız derseniz ki ventoy kullanın ben manevi olarak rufusu namusum gibi görürüm genel olarak ventoy media creation toola karşıyımdır.
Bu model de UEFI destekler. Olmadı iki tane bellek hazırlayın legacy ve UEFI olarak kafanız rahat olsun.

Bence direkt Windows+r tuşları ile çalıştırı açın. Sonrasında msinfo32 yazın. Açılan kısımda BIOS modu yazar, orada ne olduğunu görebilirsiniz. En doğru yok bu çünkü veya BIOS'tan bakabilirsiniz.
Yani okula gidip yarın sırf hocadan izin isteyip bakacağım. Şimdilik GPT kullanıyorum inşallah UEFI'dır çünkü bir daha USB bellek hazırlamak istemiyorum.

Arkadaşlar formatı hala henüz atamadık bilgisayarlarada bakamadık lakin düşüncem olarak E-Tahtalar bile UEFI , o AIO bilgisayarlar UEFI olarak tahmindeyiz çünkü zaten GPT olarak altında "*" işareti vardı bu nedenle GPT kurulum yapmayı planlıyoruz herkese çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı