Ya ne kadar yazsa da anakartta SATA3 port girişi diye ben yine de sormak istedim. Aldığımda bir sıkıntı çıkarmaması açısından SSD alsam SATA 3 olur değil mi?
Patriot 480 GB Burst PBU480GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Ya ne kadar yazsa da anakartta SATA3 port girişi diye ben yine de sormak istedim. Aldığımda bir sıkıntı çıkarmaması açısından SSD alsam SATA 3 olur değil mi?
Oradaki Sata 3 yazması Sata 3 desteklediğini değil Port sırasının belirtiyor. Yani Sata girişinin versiyonu değil, altındaki portta da Sata 4 yazıyor. Sonuç olarak ise Sata 2 de olsa 1 de olsa SSD takabilirsin ama Okuma / Yazma farkı olur.
Anakartının modelini belirtirsen Sata versiyonunda bakabiliriz.
i5 4. ve sonraki nesilleri destekleyen anakartlarda SATA3 desteği mevcut. Bahsettiğiniz SATA3 port sırasını belirtiyor. SATA3 desteği anakart üzerinde yazmaz.
Oradaki Sata 3 yazması Sata 3 desteklediğini değil Port sırasının belirtiyor. Yani Sata girişinin versiyonu değil, altındaki portta da Sata 4 yazıyor. Sonuç olarak ise Sata 2 de olsa 1 de olsa SSD takabilirsin ama Okuma / Yazma farkı olur.
Anakartının modelini belirtirsen Sata versiyonunda bakabiliriz.
Patriot 480 GB Burst PBU480GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Anakartın Sata 2 Destekliyor.
Sata 3 SSD takabilirsin sorun olmaz. Sadece Okuma/Yazma değerlerinde en fazla ortalama 250-300MB/s değerler alırsın fazlasını değil. Ama buna çok takılmamak lazım önemli olan IOPS değerleri. Bende de Sata2 Anakart var sorunsuz kullanıyorum bir problem çıkarmaz. Sata 2 olmasına rağmen SSD'de bayağı fark ettirir yani.