Çözüm Anakartın Ses Kartını Devre Dışı Bırakma

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bonjour

Kilopat
Katılım
6 Ekim 2014
Mesajlar
387
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.

Bilgisayarımda ses kartı olarak Creative Sound Blaster Z kullanıyorum ve tüm ses giriş çıkışları bu karta bağlı ve bu kartın sürücüsünü yükledim. Ancak Windows anakarttaki dahili ses kartının sürücüsünü ben sildikçe tekrar tekrar yüklüyor. Bu sürücünün bana hiçbir faydası yok, neden böyle bir şey yapıyor olabilir? Nasıl engellerim bu durumu?

Anakart Asus Z170 Pro Gaming, Ses kartı SupremeFX, otomatik yüklenen sürücü Realtek High Definition Audio Driver 6.0.1.7910. Sağ altta 2 tane ses sürücüsü çalışıyor. Realtek'e girdiğimde zaten bana "Sisteme takılı bir ses cihazı olmadığından boş bir sayfa görüyorsunuz. GUI'yu etkinleştirmek için lütfen sisteme bir ses cihazı takın." diyor ancak ben bunu zaten hiç kullanmayacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Mert @Recep Baltaş çok teşekkürler sorun çözüldü. Aklıma gelmişken şunu da sorayım yıllardır bu şekilde ve çözümü olmadığını düşünüyorum belki oda BIOS'den kapatılıyordur.

Sapphire Amd Radeon HD7950 Dual-X ekran kartını ve HP 2311gt monitörü kullanıyorum. Sağ alttaki hoparlör simgesine sağ tıklayıp Ses > Kayıttan yürüt dediğimde karşıma ekteki gibi 6 tane "Digital Display Audio" bağlantısı çıkıyor. Ben bunların ne işe yaradığını hiç anlayamadım. Aygıt yöneticisinden etkisizleştirdiğim halde her ekran kartı sürücüsü güncellemesinde tekrar geliyor. Kullanmıyorum ve istemiyorum kalıcı olarak nasıl yok edebilirim? Yada kullanmam gereken bir özellik de benim mi haberim yok acaba?

Not: Aygıt yöneticisinde "Ses, video ve oyun denetleyicileri > AMD High Definition Audio Device" olarak görünüyor. Kaldırdığımda yada Devredışı bıraktığımda güncelleme ile tekrar gelip aktif oluyor.

sss.jpg
 
Yine aygıt yöneticisinde ses, video ve oyun denetleyicileri altından devre dışı bırakmayı deneyin.
 
Son düzenleme:
@Mert 6 yıldır öyle yapıyorum :/ sıkıldım artık kapattıkça tekrar açılmasından, nedenini öğrenip kökten çözmek istiyorum.
 
@Mert Tabi ki, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen bir şey olduğu için çözüme ihtiyacım var. Ne tür bir etki diyecek olursan, kablosuz kulaklığımı her aktif etmem gerektiğinde bu alana girip aşağıya inip kulaklığı bulup aktif ediyorum, kapatmam gerektiğinde iste tekrar buraya girip aşağıya inip devredışı bırakıyorum. Günde bir bazen ise daha fazla kulaklık ile hoparlör arasında geçiş yaptığımda sinir bozucu oluyor.

Not: Pencere görseldeki gibi tek parça açılmıyor, ben içeriğin tamamını göstermek için 2 görseli birleştirip uzattım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı