Anakartta 4 slota 2 farklı RAM takılabilir mi?

BVoicer

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Z690 anakartımda 4 slot var şu an 2 slotta XPG Gammix D30 2x8 3200 MHz CL16 RAM var ben bunların yanına 2 tane daha ama farklı model olan XPG TUF D41 2x8 3200 MHz CL16 RAM almak istiyorum. Kusursuz çalışırlar mı? Değerler aynı sadece CL değerinin devamındakiler farklı olabilir. Hani CL 16-20-20 filan olan değerlerdeki 20-20'ler gibi onlar farklı olabilir. CL 16 kısmı aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kankacım sorunun cevabı bu değil soruyu anlamadın galiba. Burada hepsine ayri ram takıyorlar değerlerde birbirinden farklı. Benim durumum bambaşka 2 slotta yani dual channelda 2x8 16 gb 3200 mhz cl16 ram var boşta kalan diğer 2 slotada yine "dual channel" olan 2x8 16 gb 3200 mhz cl16 ram takıcam marka xpg sadece model değişik değerler aynı.

Quad çalıştıracağım diyorsun yani. O konuda bilgim yok ama Quad RAM diye aratın veya sorun yardımcı olacaklar vardır.

1. Takılabilir.
  2. Hayır quad stabil çalışmaz
  3. Sanmıyorum ki duallar da stabil çalışsın. Arabanın sol lastiklerine yaz, sağına kış takmak gibi.
  4. BIOS hepsini dengelemeye çalışır. *
* Düzeltme: BIOS ve kuzey köprüsünün muhtemelen annesi göz yaşları içinde kalır dengelerken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı