Çözüldü Anakartta ARGB header var fakat çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VCanD

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 13500 - Rx 6700 XT - Asus Prime H610M-A D4 - 16GB 3200Mhz Ram - 750w coolermaster psu
Meslek
Rehber
Anakart
asus prime h610m- a d4
İşlemci
i3 12100F
Anakart modelim ASUS Prime H610M- a D4.

Anakartımda 3 adet 5V ARGB header bulunmakta fakat hiçbirinden fanlarıma LED alamıyorum.

Sebebini bir türlü çözemedim. Bunlardan biri bozuk olsa diğerleri de mi bozuk? Tüm pinler sağlam ve bir sıkıntı da görünmüyor anakartta.

Fanları yeni aldım ve dört fanın da LED'lerini ARGB'den yakamıyorum. Bir türlü çözemedim.

ASUS Armoury Crate indirdim ama onda dahi hiçbir şekilde LED'ler yanmadı. Çeşitli üçüncü taraf ARGB kontrolcü yazılımlar indirdim hiçbiri LED'leri yakmadı. Sorun nedir? Neden ARGB LED'leri yakamıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'da advanced/onborad device kısmında LED lighting ayarı olması lazım, oraya bir bakın.
1722958913377.png

şu şekilde hocam, hepsi enabled, all on şeklinde açık.
saatlerdir uğraşıyorum hiçbir şekilde led yakamadım.
kontolcü de almak istemiyorum çünkü argb fanın bir anlamı kalmıyor. ne yapacağım bilmiyorum saçma sapan bir durumun içinde kaldım.

Uygulamasında LED'leri tanıtma kısmı olması lazım oraya baktınız mı?
armoury crate uygulamasında denedim ama anakartı görüyor sadece. fanları özellikle görmüyor. anakart üzerinde argb olarak taktığım için anakarta dahil olarak algılıyor uygulama.
kısacası tanıtılmıyor

Bu uygulamayı kaldırın, sonra sistemi kapatıp PSU elektrik kablosunu çıkarın, 1 dakika bu şekilde beklesin sonra tekrar açın sistemi, uygulamayı tekrar kurun, bu markada böyle bir bug var.
dediğiniz gibi yaptım bugün, sonuç aynı hatta bu sefer armoury crateyi açamadım uygulamayı kurduktan sonra kullanamadım bile.

harbi değişik program da problem programda değil zannımca. başka rgb kontrol uygulamalarıyla da yönetemiyorum.

zaten normalde hiçbir ayar olmasa da argb kısmına takar takmaz kasanın fana default ışık yakması gerekmez mi? o da yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı