Anakartta CPU için Sharkoon Cool Zero 850W güç bağlantısı nasıl yapılmalı?

TriqetraZ

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar bugün yeni PC topluyorum. Güç bağlantılarını yapmaya geçtiğimde anakartta Atx12v1(8pin) ve Atx12v2(4pin) girişleri var. Psum Sharkoon Cool Zero 850w. 2 CPU çıkışı var. 2 sine de güç bağlantısı yapmalı mıyım ? Aslında şu anda 2sine de bağladım ama tereddütle kaldığım için bir sorayım dedim. Cevabınıza göre devam edeceğim.

Merhaba bugün yeni PC topluyorum. Güç bağlantılarını yapmaya geçtiğimde anakartta ATX12v1(8pin) ve ATX12v2(4pin) girişleri var. PSU Sharkoon cool Zero 850W. 2 CPU çıkışı var. 2sine de güç bağlantısı yapmalı mıyım? Aslında şu anda 2sine de bağladım ama tereddütle kaldığım için bir sorayım dedim. Cevabınıza göre devam edeceğim.

Anakart ne istiyor ise o bağlantıları yapmalısınız.

Anakart nedir işlemci nedir? 8 pini kesin bağlamanız lazım da +4 pini bağlama şartı yok, o sadece hız aşırtma yapılacaksa işlemciye ekstradan güç vermek için.
Anakartım B550m Steel legend.
Anakart ne istiyor ise o bağlantıları yapmalısınız.
Kılavuzda 2sini de göstermiş fakat 2sinden birini mi seçmen gerektiğini anlamadığım için sordum.

Anakartım B550m Steel legend.

Arkadaşım için benzer bir senaryoda test ettik. 8 pin ile çalışmasına rağmen sistemde stabilite sorunları vardı zaman zaman. PSU değiştirecekti zaten. Değiştirdikten sonra tüm bağlantıları yapınca problem çözüldü.

X570 Tomahawk vardı onda da.

İşlemci? Gidip de 5600 falan takılacaksa 4 pini takmanın anlamı yok. Taksan tabii zararı olmaz faydası olur ancak şart da değil yani.
5600 . Bağlantısını yaptım zaten. Bir zararı olmayacaksa kalsın. Bir de şunu sorayım ekran kartın 16 pinli. Tek PCI kabloda 2 parça halinde 16 pin var ama psudan 8 pin geliyor bunun için 2 tane PCI kablo takmamak gerek var mı ?

5600. Bağlantısını yaptım zaten. Bir zararı olmayacaksa kalsın. Bir de şunu sorayım ekran kartın 16 pinli. Tek PCI kabloda 2 parça halinde 16 pin var ama PSU'dan 8 pin geliyor bunun için 2 tane PCI kablo takmamak gerek var mı?

Gerek yok. O şekilde bağlantıları yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı