Bilgisayarı başlatıyorum her şey çalışıyor fakat anakartta DIMM hata ışığı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. 1x16 RAM'im var tek tek 4 slotta da denedim açılmadı. RAM'e önceden Memtest86 yapmıştım sorun çıkmamıştı. Sistemimi aşağıda yazdım. Önerilerinizi bekliyorum.
Ben anakartı İncehesap üzerinden sıfır aldım. İşlemciyi de başka bir siteden sıfır aldım ancak RAM'ler eskiden kalma ve kullandığım çalışır vaziyette olan ancak iki ay kullanmadığım RAM'lerdi. Neyse aldığım ürünler gelince anakartta işlemci soketinde bazı pinlerin yamuk olduğunu gördüm iğne ile düzelttim çalışır düşüncesiyle işlemciyi taktım ama anakart DIMM hatası verdi ben de anakartı servise gönderdim ve yenisi ile değiştirdiler. Yeni anakart iki gün önce geldi ancak yine sonuç değişmedi yine anakartta DIMM hatası verdi. Dün bilgisayarcıya götürdüm sorunu çözemediler. İlk başta anakart bozuk değişmeli dediler sonra kendilerinde bulunan anakartta taktılar ama o anakartta DIMM hatası verdi. Şimdi işlemciyi test edeceğiz dediler ben de öyle bekliyorum şu anda.
Olmazsa bende işlemciyi garantiye yollarım, teşekkürler bu arada bilgiler için. Bana garip gelen ben sorunsuz yaklaşık 1 ay kullandıktan sonra bir anda bu hatayı almam oldu. Olmazsa parçaları 2.el satıp değiştireceğim herhalde.
Olmazsa bende işlemciyi garantiye yollarım, teşekkürler bu arada bilgiler için. Bana garip gelen ben sorunsuz yaklaşık 1 ay kullandıktan sonra bir anda bu hatayı almam oldu. Olmazsa parçaları 2.el satıp değiştireceğim herhalde.
AMD'nin yazılımsal olarak sıkıntıları olduğunu duymuştum. Belki de böyle bir sorunla karşı karşıya kaldık. Bilgisayarcı ile görüştüm elinde yeterli donanım olmadığı için işlemciyi test edememiş. Anakartı birazdan geri alacağım. Akşam son kozumu BIOS güncelleme işini yapmaya çalışacağım bakalım inşallah olur. Buradan yazarım yine dostum.
AMD'nin yazılımsal olarak sıkıntıları olduğunu duymuştum. Belki de böyle bir sorunla karşı karşıya kaldık. Bilgisayarcı ile görüştüm elinde yeterli donanım olmadığı için işlemciyi test edememiş. Anakartı birazdan geri alacağım. Akşam son kozumu BIOS güncelleme işini yapmaya çalışacağım bakalım inşallah olur. Buradan yazarım yine dostum.
Dostum işlemciyi servise gönderiyorum bilgin olsun.
Anladım dostum sevindim. Sen de ben de sorunumuzu çözdük Allah'a şükür. Dostum bu arada bizim işlemci 7500F olduğu için desteklediği Max RAM frekans hızı 5200MHz. Bilgin olsun diye söylüyorum. Ben sistemi kurarken onu hesaplayarak RAM işlemci anakart aldım.