Çözüldü Anakartta DIMM ışığı yanıyor ve bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaanskvk

Centipat
Daha fazla  
RAM
Patriot 6000 MHz CL30 1x16 GB
SSD veya HDD modeli
SATA 512 GB
Ekran kartı
RX 6900 XT
Anakart
Colorful Battle-AX B650M-Plus V14
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Bilgisayarı başlatıyorum her şey çalışıyor fakat anakartta DIMM hata ışığı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. 1x16 RAM'im var tek tek 4 slotta da denedim açılmadı. RAM'e önceden Memtest86 yapmıştım sorun çıkmamıştı. Sistemimi aşağıda yazdım. Önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
İşlemciyi çıkarıp pinlerinde kırılma veya yamulma var mı, yok mu diye bir göz atın bakalım.

Aksi halde RAM veya anakart arızasıdır.

Olmazsa bende işlemciyi garantiye yollarım, teşekkürler bu arada bilgiler için. Bana garip gelen ben sorunsuz yaklaşık 1 ay kullandıktan sonra bir anda bu hatayı almam oldu. Olmazsa parçaları 2.el satıp değiştireceğim herhalde.

AMD'nin yazılımsal olarak sıkıntıları olduğunu duymuştum. Belki de böyle bir sorunla karşı karşıya kaldık. Bilgisayarcı ile görüştüm elinde yeterli donanım olmadığı için işlemciyi test edememiş. Anakartı birazdan geri alacağım. Akşam son kozumu BIOS güncelleme işini yapmaya çalışacağım bakalım inşallah olur. Buradan yazarım yine dostum.

Dostum işlemciyi servise gönderiyorum bilgin olsun.

Son düzenleme:

Sistemi kurdum, bir sorun olmadan çalıştı. Şimdi biosuda güncelledim umarım bir daha aynı problemi yaşamam. Senin durumunu da merakla bekliyorum.

Sistemi kurdum, bir sorun olmadan çalıştı. Şimdi biosuda güncelledim umarım bir daha aynı problemi yaşamam. Senin durumunu da merakla bekliyorum.

Sevindim senin adına dostum. Anakartı değiştirdiler mi? Nasıl çözdün sorunu?

BIOS son sürüm mü kurdun dostum.

RAM'leri 4800 MHz kullanınca sorun yok, ama EXPO açıp 6000'e çekince görüntü gelmiyor. BIOS sıfırlayıp yeniden açıyorum anca. Bunun çözümünü arıyorum.

Bende RAM slotunu değiştirince çözdüm sorunu.

Anladım dostum sevindim. Sen de ben de sorunumuzu çözdük Allah'a şükür. Dostum bu arada bizim işlemci 7500F olduğu için desteklediği Max RAM frekans hızı 5200MHz. Bilgin olsun diye söylüyorum. Ben sistemi kurarken onu hesaplayarak RAM işlemci anakart aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…