Anakartta DisplayPort girişi olması gerekiyor mu?

Arda15001

Zeptopat
Daha fazla  
Yakın zamanda bir bilgisayar toplayacağım. Monitörü erkenden aldım fakat DisplayPort kablosu tam olarak ne bilmiyorum. Ekran kartına takılıyormuş galiba ama anakartta DisplayPort girişi yok. Anakartlarda böyle bir giriş olmasa gerekiyor mu DisplayPort'u takmak için?

Yakın zamanda bir bilgisayar toplayacağım. Monitörü erkenden aldım fakat DisplayPort kablosu tam olarak ne bilmiyorum. Ekran kartına takılıyormuş galiba ama anakartta DisplayPort girişi yok. Anakartlarda böyle bir giriş olmasa gerekiyor mu DisplayPort'u takmak için?

İşlemciden görüntü almayacaksanız mesele yok ekran kartına bağlayabilirsiniz.

HDMI gibi görüntü ve ses aktarımı sağlayan bir kablo. Eğer ekran kartsız bir kasa kullanıyorsanız HDMI ile bağlayabilirsiniz. HDMI ile bağlayınca belirli hızları alamayabilirsiniz.
Bugüne dek DP bulunan bir anakart görmedim.

Ekran kartına takılır hocam, eğer işlemcinin kendi ekran kartını kullanacaksanız ana karta takmalısınız.
Harici kartınız varsa ona takacaksınız.

Hocam bir çevirici kullanabilirsiniz işe yarar ama görüntü kalitesi de düşebilir aynı zamanda.
Zaten anakart ile işiniz ne hocam DisplayPort'u ekran kartına takacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı