Çözüldü Anakartta GPU ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sekomde

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 8x4 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 990Pro 1Tb m2 ssd
Ekran kartı
Zotac Nvidia 4060
Anakart
MSI b550M-pro
İşlemci
Ryzen 5 5600
Anakartta GPU ışığı beyaz şekilde yanıyor foruma baktım BIOS pilini tak çıkar yaptım. Aynı şekilde RAM ve işlemciyi de tak çıkar yaptım düzelmeyince flash BIOS yapmaya çalıştım fakat anakarttan kırmızı ışık yanıp sönmeye başladıktan sonra sönmedi. 30-40dakikadır böyle ne yapmalıyım?

Not: Klavye mouse çalışmıyor ekrana sinyal gelmiyor.

Çözüm
Anakartta GPU ışığı beyaz şekilde yanıyor foruma baktım BIOS pilini tak çıkar yaptım. Aynı şekilde RAM ve işlemciyi de tak çıkar yaptım düzelmeyince flash BIOS yapmaya çalıştım fakat anakarttan kırmızı ışık yanıp sönmeye başladıktan sonra sönmedi. 30-40dakikadır böyle ne yapmalıyım?

BIOS pilini ve ekran kartını çıkarıp çalıştırdım sonrasında bilgisayarı kapatıp pili ve ekran kartını geri takıp çalıştırdığımda açıldı.

Hocam ekran kartınız arızalanmış olabilir farklı bir kart ile deneme şansınız var mı?

Son düzenleme:
Anakart üzerinde bulunan kırmızı ve beyaz ışık RAM için yanar, kırmızı yanıp sönmesi büyük ihtimalle RAM'ları yanlış/ters takmanızdan dolayıdır, beyaz ışık iste bilgisayar çalıştırılırken 1 defa yanar ve RAM'ları kontrol eder, eğer bir sorun yoksa beyaz ışık yanıp sönecektir zaten. Şu anda kırmızı yanıp sönmeye devam ediyorsa ve ekran gelmiyorsa RAM'ları çıkarıp, yerlerini değiştirip tekrar takmayı deneyin.

Anakart üzerinde bulunan kırmızı ve beyaz ışık RAM için yanar, kırmızı yanıp sönmesi büyük ihtimalle RAM'ları yanlış/ters takmanızdan dolayıdır, beyaz ışık iste bilgisayar çalıştırılırken 1 defa yanar ve RAM'ları kontrol eder, eğer bir sorun yoksa beyaz ışık yanıp sönecektir zaten. Şu anda kırmızı yanıp sönmeye devam ediyorsa ve ekran gelmiyorsa RAM'ları çıkarıp, yerlerini değiştirip tekrar ta.

RAM'leri çıkarıp denedim hala geçmedi kırmızı ışık flash BIOS yaptığım için oldu hata ışığı değil.

BIOS pilini ve ekran kartını çıkarıp çalıştırdım sonrasında bilgisayarı kapatıp pili ve ekran kartını geri takıp çalıştırdığımda açıldı.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı