Anakartta Sata3 SSD desteği var mı nasıl anlaşılır?

harunum24

Hectopat
Merhaba arkadaşlar SSD almaya karar verdim de. Yanlız ankartım sata3 desteği var mı bilmiyorum. Ben baktım pek anlamadım bir yardımcı olsanız?

Intel 4XSATA3GB/s port(s)mavi
Asus özelliklerinde bunlar yazmakta. Ben pek anlamadım anlayan varsa yazarsa memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart modeli Asus H61M-k. Kime sorduysam Sata 3 destekler hatta bilgisayarcıya da sordum o da Sata3 destekler cevabını aldım, bana kimse kesin bir cevap vermedi bir yardımcı olsanız.

Zaten 4 adet SATA(2) portu varmış üzerinde. "SATA 3 destekler" demelerindeki kasıt SATA 2 portuna takabilecek olmandır. Ancak dediğim gibi SATA 3 hızlarına ulaşamazsın.

Örneğin alacağın SSD 550MB/s okuma yazma hızına sahipse sen 300MB/s gibi bir hızda kullanabileceksin. Ki bu hızlar bile HDD'lere göre çok iyi hızlar.

Anakartımda SATA3 olmadığı için ben de bu şekilde kullanıyorum. (y)

Anladım sen aldın taktın, hızı fark etti mi? Eskisinden iyi performans verdi mi? Mesela kaç dakikada açılıyor Windows?

HDD'ye göre farkediliyor elbette. Yaklaşık 8 yıl kullandığım HDD takılıydı. Açılması bir dakikayı bulan sistem şimdi 10-15 saniye gibi bir sürede açılıyor. Bu süre iyi SSD'lerde daha düşük. SATA portunun da etkisi vardır biraz muhtemelen.

SSD'ye geçince pişman olmayacaksın. ;)

Anakartın SATAII destekli ama genede çok fark ediyor SSD almak. Gerek PC açılışı gerekse aktif kullanımda göz ile görülüyor yani. Eskiden 1-2 dk PC açılıp kendine gelmesini beklerken artık 10-15 sn yede açıldığı gibi İnternete tıklıyom açılıyor.
SATA II olduğu için anakartın max 300Mb/Sn hızlara ulaşabilirsin okuma ve yazmada ama veriye ulaşım hızı çok fark ediyor HDD ye göre bir klasör veya program tıkladığın gibi açılıyor kumsaati dönmüyor 1 saat o yüzden kesinlikle almalısın 120 GB ta olsa bir SSD

500 mb okuma hızı olan ssd alsak 200 mb kayıp alırız ben en iyisi almaya karar verdim ana kartı değiştirmem gerekeçek gitti gidiyor sitesinden alıcam ssd marka olarak ne önerirsiz b

Adata Ultimate SU650 120GB 520MB-320 MB/s Sata 3 2.5" 3D Fiyatı
Şu ürünü aldım ben geçen hafta KDV indirim vardı ekstra ve 140 TL ye aldım. Yaptığım testlerde ortalama 280 Mb okuma hızı alıyorum max ulaşabileceği 300 zaten SATAII de çok memnun kaldım yani kullanımda büyük kolaylık. Hİ-level ve benzeri sıkıntılı markalara yönelme ucuz diye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı