Anakartta sıvı soğutucu yeri yok

eminow

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Şimdi sistem topluyorum. Aşama aşama yapacaklarımı çıkartıyorum. İşlemciyi filan taktım ama şimdi sıvı soğutucu takacağım ama anakartta soğutucunun fanları için yer var, pompa için yer yok. Bunu nasıl bağlayabilirim?

İki tane bilgisayarcıya sordum bu konuyu 1.si bana bir tane kablo sattı pompadan direkt psu ya bağla ben öyle yapıyorum dedi. 2.si de CHA fan noktasına bağla dedi hangisini yapacağımı bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 20250417_112441.jpg
    20250417_112441.jpg
    209,8 KB · Görüntüleme: 69
  • 20250417_110902.jpg
    20250417_110902.jpg
    153,2 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Merhaba. Şimdi sistem topluyorum. Aşama aşama yapacaklarımı çıkartıyorum. İşlemciyi filan taktım ama şimdi sıvı soğutucu takacağım ama anakartta soğutucunun fanları için yer var, pompa için yer yok. Bunu nasıl bağlayabilirim?

İki tane bilgisayarcıya sordum bu konuyu 1.si bana bir tane kablo sattı pompadan direkt psu ya bağla ben öyle yapıyorum dedi. 2.si de CHA fan noktasına bağla dedi hangisini yapacağımı bilmiyorum.
Kullanma kılavuzunu oku anakartın, orada pin yerini göreceksin.
Sıvı soğutucunun kullanma kılavuzunda da ilgili pini bulacaksın.

Sıvı soğutucunun kullanma kılavuzunda da ilgili PIN'i bulacaksınhocam kılavuz da AiO pump bolumune takilmasi gerektigi yazıyor.

Sıvı soğutucunun kullanma kılavuzunda da ilgili PIN'i bulacaksın.

Hocam kılavuzda AiO pump bolumune takilmasi gerektigi yaziyor. Ama öyle bir bolum yok.

Hocam kılavuzda AiO pump bolumune takilmasi gerektigi yaziyor. Ama öyle bir bolum yok.
Anakartın bu PRIME B650M-R, yazmamışsın fotoğraftan baktım. Yolladığımda 3 numara, standart kılavuzda 4 numaralı pin seti CPU Fan veya Pompa yazıyor zaten.

Sıvı soğutman ne tam olarak, pompadaki çıkışların neler? Üstünde bir şey yazmıyor mu?
Kutusundan fan çıkışlarını birleştirebileceğin bir kablo çıkmadı mı?

Kasanda kontrolcü var mı? Marka modelinden kılavuzuna baktın mı?

Son düzenleme:
Kusura bakmayin hocam benim hatam sivi sogutmada bu sekilde. Havit F2002 diye geciyor.

Dosya Ekleri

• 20250417_110902.jpg
    20250417_110902.jpg
    192,7 KB · Görüntüleme: 33
Kusura bakmayin hocam benim hatam sivi sogutmada bu sekilde. Havit F2002 diye geciyor.
1744899572062.png

Diğer soruları yanıtlamamışsın.

Neyse bak böyle kullanabilirsin, CPU'dakini CPU_FAN'a, diğerlerini kasa arkasından dolaştırıp (eğer kasan arkadan dolaştırıyorsa) alttaki FAN2'ye takabilirsin.

CHA_FAN1 kalıyor onu da kasa fanına takarsın.

Eldeki anakart bu tip bir kuruluma uygun görünmekte. BIOS v.b özelliklerini, güncellemelerine iyi bak. RAM aldıysan onunda EXPO v.b uyumluluklarını kontrol et.

Gülegüle kullan.

Anakartın bu Prime B650M-R, yazmamışsın fotoğraftan baktım. Yolladığımda 3 numara, standart kılavuzda 4 numaralı pin seti CPU fan veya pompa yazıyor zaten.

Sıvı soğutman ne tam olarak, pompadaki çıkışların neler? Üstünde bir şey yazmıyor mu?
Kutusundan fan çıkışlarını birleştirebileceğin bir kablo çıkmadı mı?

Kasanda kontrolcü var mı? Marka modelinden hom kasamda fan RGB kontrolcusu mevcut gonderdim saniyordum internetten gonderememisim kusura bakayin sorun bende.

Hocam kusura bakmayin sorun bende tekrar. Gonderdim saniyordum ama internetten gitmemiş ozur diliyorum. Kasamda fan RGB kontrolcu mevcut ona mi baglamam gerek. RAM konusunda da EXPO uyumuna dikkat ederek alım yaptim şimdilik sıkıntı yok gibi. Kutudan fan cikislarini birlestirecegim kablo cikti ayrica pompada 2 kablo Power ve fan olarak ve radyatordende 2 kablo cikiyor ayni sekilde en son olarak pompa baglandiginda ve fan baglandiginda RGB kablolarini birlestiren bir UC cikiyor onu da birlestirdigimde 1 kablo bosta kalıyor o da RGB baglanti kablolari.

Ayrica hocam soğutucu klavizunda bu sekilde yaziyor.

Burda bahsettigi sistem fan soketi cha fan soketi olarak yorumladim, dogrumudur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250417_175133_Google.jpg
    Screenshot_20250417_175133_Google.jpg
    62,8 KB · Görüntüleme: 31
Hocam kusura bakmayin sorun bende tekrar. Gonderdim saniyordum ama internetten gitmemiş ozur diliyorum. Kasamda fan RGB kontrolcu mevcut ona mi baglamam gerek. RAM konusunda da EXPO uyumuna dikkat ederek alım yaptim şimdilik sıkıntı yok gibi. Kutudan fan cikislarini birlestirecegim kablo cikti ayrica pompada 2 kablo Power ve fan olarak ve radyatordende 2 kablo cikiyor ayni sekilde en son olarak pompa baglandiginda ve fan baglandiginda RGB kablolarini birlestiren bir UC cikiyor onu da birlestirdigimde 1 kablo bosta kalıyor o da RGB baglanti kablolari.

Ayrica hocam soğutucu klavizunda bu sekilde yaziyor.

Burda bahsettigi sistem fan soketi cha fan soketi olarak yorumladim, dogrumudur.
RGB konusu kılavuzda 5 serisi ile belirtilmiş, aşağıda fan'a takabileceğin yerdekine uzanıyorsa oraya, değilse RAM'lerin arkasındakileri kullanırsın.

CPU'ya takacağın blokta 2 tane var, biri RGB (3 pinli olanlar) onu RAM arkasına tak. ADD_GEN 1'e.
Diğerini CPU_FAN'a tak.

Soğutucu bloktaki RGB'yi uzanıyorsa arkadan aşağıdan dolaştırıp alttaki RGB'ye ya da yukarıdaki CPU'dan çıkanla birleştirebilirsin diyor, fanları da aşağıdaki kasaya tak, BIOS güncellemesi yap, sonra taktığın numara kaçsa BIOS'tan bulup PMW olarak seç yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı