Anakarttaki 4 pin RGB 3 pine çevirilebilir mi?

dlep

Picopat
Daha fazla  
RAM
Xpg D41 3600 Mhz Cl 18
İşlemci
Ryzen 5 5500
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu cihazdan kullanmadım ama anladığım kadarıyla ARGB aygıtı RGB olarak kullanmanı sağlıyor. Yani her seferinde tek renk alabiliyorsun; gökkuşağı gibi birden fazla renkli animasyon veremiyor. Farkı şöyle göstereyim;

RGB
IMG_20240715_235419.jpg

ARGB
IMG_20240715_235442.jpg

ARGB kontrolcü alarak sıvı soğutma aydınlatmanı daha verimli kullanabilirsin.

Bu cihazdan kullanmadım ama anladığım kadarıyla ARGB aygıtı RGB olarak kullanmanı sağlıyor. Yani her seferinde tek renk alabiliyorsun; gökkuşağı gibi birden fazla renkli animasyon veremiyor. Farkı şöyle göstereyim;

RGB
Eki Görüntüle 2253931

ARGB
Eki Görüntüle 2253932

ARGB kontrolcü alarak sıvı soğutma aydınlatmanı daha verimli kullanabilirsin.

Merhaba ARGB kontrolcüyü anakarta bağlamam gerekli mi yoksa tek başına çalışabiliyor mu mesela şu Amazon.com.tr ürün işime yaramı anakartımda ARGB için 5V 3 pin girişi yok ondan soruyorum

Merhaba ARGB kontrolcüyü anakarta bağlamam gerekli mi yoksa tek başına çalışabiliyor mu mesela şu Amazon.com.tr ürün işime yaramı anakartımda ARGB için 5V 3 pin girişi yok ondan soruyorum
Evet kumanda kısmını kasa dışına koyarsan kullanım kolaylığı olur. Bu arada sıvı soğutmanın ARGB kablosu bu şekil mi?
IMG_20240716_010726.jpg

Evet kablosu o şekilde
Tamam o zaman. Çünkü bazı cihazların farklı 3pin kafaları oluyor da ondan sordum. Bu kontrolcü işini görür.

İleride başka ARGB ekipman ekleme ihtimaline karşı çoğaltıcı kablo da almanı öneririm. Kontrolcüye takarak birden fazla ekipman kullanabilirsin.

Tamam o zaman. Çünkü bazı cihazların farklı 3pin kafaları oluyor da ondan sordum. Bu kontrolcü işini görür.

İleride başka ARGB ekipman ekleme ihtimaline karşı çoğaltıcı kablo da almanı öneririm. Kontrolcüye takarak birden fazla ekipman kullanabilirsin.

Sıvı soğutmamın ARGB kabloları birbirine bağlanıp tek kablodan çalışabiliyor sanırım o yüzden o attığım ürün çalışır değil mi?

Sıvı soğutmamın ARGB kabloları birbirine bağlanıp tek kablodan çalışabiliyor sanırım o yüzden o attığım ürün çalışır değil mi?
Evet soğutmanın aydınlatmasını çalıştırırsın. Eğer kutuda çoklayıcı kablo varsa yeni kabloya gerek yok ama dediğim gibi ileride fan veya şerit de kullanmak istersen çoklayıcı kabloya ihtiyacın olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı