Çözüldü Anakarttaki PCI portunu değerlendirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

distinct

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Fotoğrafta görünen portu değerlendirmek istiyorum. Bu port sanırım PCI-e-X1 portu ama hızı açısından çok emin olamadım. Yüksek hızlı bir NVMe SSD kullandığımı varsayarsak hangisi daha verimli olur?
1) PCI to M.2 dönüştürücüyle (link) M.2 girişine çevirerek yüksek hızlı bir NVMe diski direkt montelemek.
2) PCI to tip-C dönüştürücü (link) +bir NVMe SSD kutusu (link) ile SSD'yi harici olarak da kullanabilmek.
Taşınabilir olması benim için büyük bir avantaj değil, NVMe veya SATA 3 hızlarından ne ölçüde yararlanabilirim bunun için soruyorum. Şimdiden teşekkürler.

WhatsApp Image 2020-09-07 at 21.11.46.jpeg

Çözüm
8GT/s yani saniyede 1GB aşağı yukarı. Teorik bu daha, reelde daha da düşük olur. Maksimum bir SATA SSD bağlayabilirsiniz veya USB çoklayıcı gibi bir şey takabilirsiniz ama gerek yok.
Hocam, dönüştürücüler sağlıklı değil. En güzeli SATA 3 SSD almak. Zaten normal M.2 aralarında hız farkı yok gibi. NVMe ise PCI Express üzerinden çalışıyor. Bu desteği sunan anakartların veri aktarım hızları çok daha yüksek.

Hocam, dönüştürücüler sağlıklı değil. En güzeli SATA 3 SSD almak. Zaten normal M.2 aralarında hız farkı yok gibi. NVMe ise PCI Express üzerinden çalışıyor. Bu desteği sunan anakartların veri aktarım hızları çok daha yüksek.
Zaten bilgisayarımda fotoğrafta da görünen samsung nvme ssd yi kullanıyorum, ben görseldeki işaretli porttan alabileceğim maksimum hızı sormak için nvme örneği verdim, o porta nvme bağlayacağımdan değil.

Masasüstü bilgisayarı aldığımda içerisinde 240GB Kingston sata M.2 SSD ile geldi ve Samsung nvme takınca o boşa düştü. Onu değerlendirmek istiyorum. Ayrıca Gün geçtikçe tip-c kullanımı da arttığı için bir yandan da kasamda bir tip-c yuvasuı da olsun istiyorum. İkinci seçeneğin nedeni de bu.

8GT/s yani saniyede 1GB aşağı yukarı. Teorik bu daha, reelde daha da düşük olur. Maksimum bir SATA SSD bağlayabilirsiniz veya USB çoklayıcı gibi bir şey takabilirsiniz ama gerek yok.
Eğer bu şekilde hızlar alabileceksem benim için yeterliydi Sata hızlarında SSD'ye sahip olduğum için. Ancak diski satarak değerlendireceğim gibi görünüyor. Cevaplar için teşekkürler.

Doğru karar hocam. Ben şahsen dönüştürücü kullandığı için M.2 yakan konulara rastladım. Bu sebeple sizin mağdur olmanızı istemedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı