Anakarttan anakarta işlemci voltaj ayarı değişir mi?

Merch

Hectopat
Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim yaklaşık 5 6 aydır overclock hakkında araştırma yapıyorum bilgi edinmeye çalışıyorum. Kule tipi soğutucu ve bir m-ATX anakart kullanıyordum ve overclock yapmıştım. Şimdi sıvı soğutma ve yeni Gaming anakart aldım aynı MHz ve voltaj ayarları yaptım ama işlemcim eskisine göre ısınıyor sizce sebebi nedir?
(Ayrıca daha düşük voltaj değerlerinde de daha çok ısınıyor)
Eski anakart MSI B350 M.2 Pro Max.
Eski soğutucu Dark Freezer X124.
Yeni anakart ASUS ROG STRIX B550F GAMING.
Yeni soğutucu Corsair H100X.

Hangi voltaj değerinde işlemcinin hangi frekansta çalışabileceği işlemcinin silikon kalitesine bağlı fakat mesela ben B450M S2H kullanıyorum ve işlemci yükteyken voltajı düşürüyor, boştayken voltajı yükseltiyor. Üst düzey anakartlarda böyle bir durum yaşanmıyor bildiğim kadarıyla.

İşlemcimi yazmayı unutmuşum R5 3500X.
Şu an 4.2 GHz ve 1.23 v ye sabitledim stress testini de geçti ama 1.3v de çalışırken daha performanslı çalışıyormuş gibi geliyor. Göz yanılması olabilir mi?
Veya düşük voltaj performansı düşürür mü?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hangi voltaj değerinde işlemcinin hangi frekansta çalışabileceği işlemcinin silikon kalitesine bağlı fakat mesela ben B450M S2H kullanıyorum ve işlemci yükteyken voltajı düşürüyor, boştayken voltajı yükseltiyor. Üst düzey anakartlarda böyle bir durum yaşanmıyor bildiğim kadarıyla.

Yok benim demek istediğim o şekil bir şey değil.
Eski anakartımda işlemciye belli bir GHz ve voltaj vermiştim.
Aynısını yeni anakartıma da yaptım fakat fark edilir bir şekilde ısı farkı oluştu sıvı soğutma bağlamama rağmen. Voltaj ve GHz sabit.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı