Merhaba. Benim sorum Android Studio uygulamasındaki Intel Haxm ile alakalı. AMD işlemci kullanıyorum ve Android uygulama tasarlamak için bir emulator e ihtiyacım var. Uygulama ile gelen Intel Haxm adındaki emulator u bilgisayarım desteklemediğinden kuramıyorum. Bana bu uygulama için kullanılacak sanal bir emulator söyleyebilir misiniz?
Bios ve Windows üzerinden sanallaştırma ile ilgili ayarları açtıktan sonra Android Studio üzerinde bulunan AVD Manager üzerinden sanal telefonunu oluşturup çalıştırabilirsin.
Emulator'de PlayStore kullanacaksan, cihaz oluşturma sırasında cihaz listesinden yanında play store simgesi olanı seçmelisin ve sonraki pencerede imaj seçerken sonunda (PlayStore) yazması gerekir.
Yeni sürüm Android Emulatörler artık Microsoft Hyper-V teknolojisini destekliyor. Amd işlemciler Hyper-V teknolojisini kullanıyor. Intel işlemciler de kullanabilir ama onlar için HAXM varsayılan olarak geliyor.
Ben de Amd işlemci kullanıyorum ve yukarıdaki mesajda belirttiğim seçeneği açınca artık bu hatayı vermiyor.
Bios ve Windows üzerinden sanallaştırma ile ilgili ayarları açtıktan sonra Android Studio üzerinde bulunan AVD Manager üzerinden sanal telefonunu oluşturup çalıştırabilirsin.