Andorid Sağlıklı Pil Nasıl Kullanılır?

technopa4444444

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Zenfone 5 düzenli olarak pil kullanmak istiyorum. Mesela telefon % şarj azalınca uyarı veriyor. o zaman telefonu şarja takip %100 dolduğu zaman çıkarıp işimi görüp yine pil biteceği uyarı verdiği zaman tekrarlasam. Böyle sağlıklı düzenli pil kullanmış olur muyum?
 
%20 altına düşmeden şarj etme, şarj ederken telefonla oynama, şarj dolmadan şarjdan çekme, dolar dolmaz çekme bekle 10-30 dk arası şarjda kalsın. Ha bir de telefonu mutlaka şarj dolduktan sonra kapatıp yarım saat kadar şarja tak. (müsaitsen) Telefonunu gün içinde ara sıra kapat aç. Mutlaka yararı olur.
 
Batarya tam bitmeden şarja takın. %15 iken olabilir bu durum. Tam şarj olduğunda çıkarın ve %15 civarı kaldığında takın. Şarj olurken çok kullanmayın. Hızlı şarj olması daha iyi.
 
Telefonu ara sıra kullanmadığın bir zaman (örn: gece uyurken) sürekli çalışan elektronik aksanları rahatlatmak için kapat. Bunu yaparsan gün içinde kapatıp açmana gerek kalmaz bence.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı