Phonica
Picopat
Andrew S. Tanenbaum:
Minix ise:
ACM Sistem Ödülleri ise 1983 senesinden beri bilişim alanında kalıcı etkiler bırakan kişilere sunulan, IBM destekli bir ödül. Bu senin ödülü ise Andrew S. Tanenbaum'a verilmiş. Şahsen kendisinin kitaplarına hayranlık duyan ve Minix'i beğenen birisi olarak mutlu oldum, paylaşmak istedim.
vu.nl
- İşletim sistemleri üzerine çeşitli kitaplar yazmış,
- Kendi tasarladığı olan mikrokernel üzerine dizayn edilmiş olan Minix'i yaratmış,
- Linux'a doğrudan, macOS ve Windows'a ise mikrokernel dizaynı ile doğrudan ilham vermiş
Minix ise:
- İşletim sistemlerini anlamak isteyen herkesin kolaylıkla anlayabileceği netlikte kaynak kodları yazılmış,
- Oldukça minimal ve ihtiyaçları da ayrı orantıda minimal,
- Intel kullanan her CPU'da bir şekilde kullanılan
ACM Sistem Ödülleri ise 1983 senesinden beri bilişim alanında kalıcı etkiler bırakan kişilere sunulan, IBM destekli bir ödül. Bu senin ödülü ise Andrew S. Tanenbaum'a verilmiş. Şahsen kendisinin kitaplarına hayranlık duyan ve Minix'i beğenen birisi olarak mutlu oldum, paylaşmak istedim.
Andrew S. Tanenbaum receives ACM Software System Award - Vrije Universiteit Amsterdam
Professor emeritus' operating system influenced multiple generations of students and inspired Linux